Tapusi filma par jauno cilvēku politiskajiem ideāliem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Septembrī pie skatītājiem nonāks režisores Kristas Burānes dokumentālā filma "Nākotne ir pagātnes tagadne", informē producente un projekta koordinatore Amanda Boka.

Pagājušā gada septembrī 10.Saeimas priekšvēlēšanu laikā Burāne sāka pilnmetrāžas dokumentālās filmas "Nākotne ir pagātnes tagadne" veidošanu. Tās varoņi ir četri jauni cilvēki no dažādām politiskajām partijām - "Jaunā laika", "Saskaņas centra", Tautas partijas un "Pēdējās partijas".

Dokumentālā filma ir stāsts par jauno cilvēku politiskajiem ideāliem, vēlēšanos un motivāciju strādāt savas valsts nākotnes labā, cerībām, darbiem, uzvarām un vilšanos. Tie ir centieni atrast savu vietu un identitāti valstī, kuras vienaudži viņi ir. Laikā, kad lielākā daļa Latvijas sabiedrības politiķus un politiku nievā, filmas varoņi ir gatavi iesaistīties un aktīvi piedalīties Latvijas un mūsu pašu nākotnes veidošanā.

Burāne, kura ar šo filmu absolvē Latvijas Kultūras akadēmijas kino režijas maģistrantūras kursu, piedāvā jauniešu un Latvijas vērojumu 10.Saeimas priekšvēlēšanu laikā, vēlēšanu dienā un 100 dienas pēc tam, sniedzot iespēju atcerēties notikumus pirms gada.

Filmas "Nākotne ir pagātnes tagadne" pirmizrāde notiks 11.Saeimas priekšvēlēšanu laikā, kad pēc valdības atlaišanas vēlreiz jāizvērtē partiju piedāvājumi, ieceres un mērķi.

Dokumentālās filmas operatori ir Inese Apse, Kaspars Braķis, Dainis Juraga, Renārs Vimba un Juris Zemītis, savukārt mūzikas autors ir Edgars Rubenis.

2009.gadā Burāne bija scenārija autore, režisore un montāžas režisore filmai par Oļģertu Kroderu "Piektais Hamlets". Šī filma saņēma nominācijas "Lielā Kristapa" balvai kā labākā debija un labākā īsmetrāžas dokumentālā filma. Tajā pašā gadā Burāne bija scenārija autore un montāžas režisore filmai "Bēgums" par latviešu viesstrādniekiem Īrijā, kas ieguva "Lielā Kristapa" balvu kā labākā pilnmetrāžas dokumentālā filma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu