"Sinfonietta Rīga" piedāvās piecus koncertus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sākot savu jauno koncertsezonu, Sinfonietta Rīga piedāvā iegādāties abonementu uz pieciem izciliem koncertiem sezonas pirmajā pusgadā, informē orķestra pārstāve Aija Semjonova.

Viņa norāda, ka, iegādājoties abonementu, klausītājiem būs iespēja tikties ar izcilo latviešu vijolnieci Vinetu Sareiku sezonas atklāšanas koncertā, krievu vijolnieku Aleksandru Janičeku un pasaulslaveno vijolnieci Izabellu Faustu. Piedzīvosim noslēpumainās komponistes Santas Ratnieces Kamersimfonijas un Pētera Vaska opusa "Epifānija" pirmatskaņojumus.

Abonementā iekļauti šādi koncerti:

23.septembrī plkst.19.30 Lielajā ģildē - sezonas atklāšanas koncerts. "Bēthovena jaunības degsme, Mendelszona brieduma spožums, Reiha valdzinošās konstrukcijas un zviedru komponista Šnelcera asprātīgi frīkainais veltījums Timam Bērtonam, kurš dzimis Bērbenkā," orķestra pārstāve raksturo šo koncertu.

7. oktobrī plkst.19.30 Lielajā ģildē - Haidna Simfonija un Vaska "Epifānija". Klukstoša Haidna simfonija, sērojoša Haidna simfonija, opozicionāra Hartmaņa husītu himnu un krievu revolucionāru dziesmu caurausts vijolkoncerts un Vaska veltījums draugam un domubiedram Juham Kangasam.

11. novembrī plkst.19.30 Lielajā ģildē - Kamersimfonija "Zoom In III. Kalsons, Prokofjevs un Ratniece". Cikla trešais koncerts ar Santas Ratnieces jaundarba pirmatskaņojumu, jubilāra Romualda Kalsona žanra klasiku un Prokofjeva žilbinoši virtuozo un skaisto koncertsimfoniju.

1. decembrī plkst.19.30 Spīķeru koncertzālē - "Kamermūzika Sīķeros. Ņujorkas kontrapunkts". Reiha matemātisko kalambūru klasika (visu klarnetistu sapņu opuss), Penderecka vieglas, smalkas nakts ēnu dejas un pārsteigumi, kurus gatavo Freiburgā dzīvojošais Fridrihsons un radio “Klasika” runājošais Raginskis.

11. decembrī plkst.18 Lielajā ģildē - Mocarta Simfonija un Baha koncerti. Pasaules zvaigzne Izabella Fausta atkal Latvijā – šoreiz ar Baha koncertiem gan solo, gan saspēlē ar Normundu Šnē. Kristofa Popena lasījumā arī Mocarta majestātiskā un ļoti skaistā 39. simfonija.

Abonementi, kuru cena ir Ls 20 vienai personai, izpelnījušies lielu klausītāju atzinību, jo par zemāku cenu iespējams iegūt biļetes labās vietās, pie tam visus abonementa koncertus raksturo interesantas programmas un izcili solisti.

Abonementi būs pārdošanā līdz sezonas atklāšanas koncertam – 23.septembrim.

Tos iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un arī internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu