ASV kinoindustrijai prognozē visu laiku ienesīgāko vasaru (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Paredzams, ka kinoindustrijai šī būs visu laiku ienesīgākā vasara - par spīti tam, ka vairākas lielbudžeta filmas izgāzušās. Kā ziņots, ASV pieticīgus panākumus baudīja tādas vērienīgas kinolentes kā «The Lone Ranger» («Vientuļais reindžers»), «After Earth» («Atgriešanās uz Zemes») un animācijas filma «Turbo».

Tomēr kopējie kases ieņēmumi ASV līdz šim ir 4,1 miljards dolāru (2,15 miljardi latu), tuvojoties līdzšinējam rekordam - 4,4 miljardiem dolāru (2,3 miljardiem latu) 2011.gadā.

Šonedēļ kases ieņēmumu līdere ir režisora Nīla Blomkampa zinātniskās fantastikas filma «Elysium» («Elizeja»), kas pirmajā nedēļas nogalē ieguva 30,5 miljonus dolāru (16 miljonus latu).

Tas bija visai pieticīgs sākums kinolentei, kuras uzņemšana izmaksāja 115 miljonus dolāru (60,4 miljonus latu). Galvenās lomas tajā spēlē aktieri Mets Deimons un Šarlto Koplijs.

Taču kinostudijas «Sony» izplatīšanas daļas vadītājs Rorijs Bruers uzskata, ka «Elizeja» vēl izrādīsies ļoti ienesīga, turklāt «starptautiskā līmenī tā būs liela, liela uzvara».

Otro vietu šonedēļ ieņem komēdija «We're the Millers» («Milleru ģimenīte») ar aktrises Dženiferas Enistones piedalīšanos.

Kopējie kases ieņēmumi 2013.gadā sasnieguši septiņus miljardus dolāru (3,7 miljardus latu).

Studijas «Fox» pārstāvis Kriss Āronsons atzina, ka šogad bijušais vairākas «vērienīgas izgāšanās», taču «vasara ir bijusi fantastiska, neraugoties uz šausmām un briesmām, kā daži mediji to attēlojuši».

Atsevišķu filmu neveiksmes līdzsvarojušas tādas panākumiem bagātas filmas kā Breda Pita zombiju trilleris «World War Z» («Pasaules karš Z») un komēdija par pasaules galu «This Is the End», kuru ieņēmumi vairākkārtīgi pārspējuši filmēšanas izmaksas.

Ārkārtīgi veiksmīgas šogad bijušas animētās filmas. «Despicable Me 2» («Nejaukais es 2») līdz šim guvusi 746 miljonus dolāru (392 miljonus latu), bet «Monsters University» («Mošķīšu universitāte») - 637 miljonus dolāru (334 miljonus latu).

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu