Iespējama kulta grupas «Aurora» apvienošanās (25)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Viena no pašmāju alternatīvās mūzikas vēsturē nozīmīgākajām grupām, «Aurora», varētu apvienoties uz dažiem koncertiem – tā, viesojoties Latvijā, atzinis tās vokālists un dziesmu tekstu autors Ritvars Dižkačs. TVNET rīcībā ir informācija, ka arī pārējie oriģinālā sastāva dalībnieki ir devuši savu akceptu.

Intervijā «Radio Naba» raidījumam «Bīstamie gadi» par vienu no savas paaudzes spilgtākajiem dziesmu tekstu autoriem uzskatītais Dižkačs atklāja, ka nav bijis Latvijā desmit gadus.

1992.gadā viņš pameta grupu, pārceļoties uz dzīvi Kanādā, un patlaban mitinās Toronto. Pēdējais koncerts grupas biogrāfijā ir palikusi uzstāšanās Ogrē.

«Ja viss sakritīs pareizās vietās, tad nākamgad varētu atbraukt. Tas nebūs vienkārši, bet ja ir tāda iespēja - kāpēc ne,»

viņš izsakās par iespējamo atkalapvienošanos. Dižkačs atzīst, ka viņam personīgi ir liels pārsteigums, ka grupas mūzika joprojām turpina dzīvot. Intervijas gaitā viņš vairākkārt izteicās, ka priecātos, ja izdotos apvienot oriģinālā sastāva mūziķus – ģitāristu Svenu Himleru un bundzinieku Edgaru Beināru. TVNET rīcībā ir informācija, ka viņi ir devuši savu jāvārdu grupas apvienošanai.

Grupa «Aurora» sevi spilgti pieteica 1987.gadā un ir iemantojusi kulta statusu gan tā laika paaudzes, gan arī jaunāku klausītāju vidū. Neskatoties uz veiktajiem studijas ierakstiem, tā nav izdevusi nevienu oficiālu ierakstu. Intervijā «Radio Naba» Dižkačs norādīja, ka labprāt apkopotu un izdotu tos fiziskā formātā.

Pazīstamākās grupas dziesmas ir «Sadauzītais bundzinieks», «Barjera», «Fetišists», bet, kā norāda tās līderis, kaut kur pazudis ir arī viena nepabeigta ieraksta demo, kuru viņš labprāt atrastu un iedziedātu. «Es absolūti to gribētu. Absolūti,» izteicās Dižkačs, aicinot informēt, ja kādam ir pazudušo ierakstu faili vai lente.

Ritvars Dižkačs līdzās «Aurorai» kopā ar Aigaru Grāveru ir darbojies projektā «Asociāciju sektors», tāpat viņš ir daudzu grupas «Jumprava» dziesmu tekstu autors.

Komentāri (25)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu