Ratniekos notiek festivāls «Laba daba» (14)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Šajā nedēļas nogalē, 2. un 3. augustā Līgatnes novada Ratniekos norisinās viens no atmosfēras ziņā vispatīkamākajiem pašmāju mūzikas festivāliem - «Laba daba». Šogad tajā uzstāsies dažādi atpazīstami ārvalstu mākslinieki («The Toasters», «Barto», «Deine Lakaien»), kā arī atzīti pašmāju mūziķi.

Šogad festivālā uzstāsies amerikāņu ska mūzikas novirziena leģendas «The Toasters», kas ir vecākā šā žanra grupa ASV.

Tāpat uz «Laba daba» skatuves kāps arī kolektīvs «Barto» no Sanktpēterburgas, kas fanu atbalstu iemantojuši, pateicoties savu dziesmu tekstu tiešumam un kritikai, kas viņu mūzikā veltīta Krievijas varas orgāniem un pastāvošajai politiskajai kārtībai.

Pēc pāris grandiozu koncertu sniegšanas Rīgā, Latvijā ar akustisku koncertu atgriezīsies arī vācu kulta grupa «Deine Lakaien». Šī apvienība uzstājas salīdzinoši reti, līdz ar to «Laba daba» saviem apmeklētājiem sniegs ekskluzīvu iespēju redzēt un dzirdēt ekstravagantās frizūras un melanholiskā baritona īpašnieku Aleksandru Veljanovu.

Pašmāju mūziķi un gatavošanās festivālam

No pašmāju mūziķiem šogad uz «Labas dabas» skatuvēm varēs redzēt vairākas vietējās mūzikas leģendas - «Jumprava», «Zig Zag», «Inokentijs Mārpls», «Pienvedēja Piedzīvojumi» un «Baložu Pilni Pagalmi».

No festivālā redzamajiem vietējiem māksliniekiem atzīmējama jaunās rokgrupas «Laika Suns» uzstāšanās, pēc vairāku gadu pārtraukuma koncertēt atsākušie «Tribes Of The City», enerģiskie «Satellites LV», kā arī vairākas ievērības cienīgas jaunās pašmāju apvienības - «Audience Killers», «Carnival Youth», «Komjaunatne» un «Stūrī Zēvele».

Festivāla rīkotāji prognozē, ka apmeklētāju skaits būs līdzīgs vai pat lielāks nekā pagājušajā gadā, jo atpūtas kompleksa istabiņas tika pilnībā rezervētas jau pirmajā nedēļā pēc iepriekšējā «Labas dabas» festivāla.

«Laba daba»

«Laba daba» ir starptautisks mūzikas festivāls, kas nemainīgi jau piekto gadu notiks Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā «Ratnieki», Līgatnes pagastā, Līgatnes novadā. Šovasar festivāls norisināsies augusta pirmajā nedēļā, no 2. līdz 4. augustam. Festivālā uz vairākām skatuvēm varēs dzirdēt grupas un dīdžeju apvienības, kas spēlē regeju, etnofolku, roku, elektro un citus žanrus un to variācijas.

Biļetes uz festivālu iepriekšpārdošanā var iegādāties «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās. Bērniem līdz 12 gadiem ieeja festivālā būs bez maksas.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu