«Vilknadža» pirmizrāde un video sveiciens no Džekmena Latvijai (18)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no privātās sarakstes

24. jūlijā «Kino Citadele» norisinājās jau 25. seanss kino blogeru īpašais seanss, kurā izvēlēts tika viens no visu laiku ikoniskākajiem komiksu varoņiem – Vilknadzis, kuram tapusi jau otrā individuālā filma X-cilvēku seriāla ietvaros, «The Wolverine»! Kā jau ierasts, seanss sākās ar prezentāciju par filmu un žarnu kā tādu, bet prezentācijas noslēgumā skatītāji tika pārsteigti ar īpašu sveicienu no neviena cita, kā paša Vilknadža atveidotāja, sieviešu mīluļa Hjū Džekmena (Hugh Jackman). Pastāstīšu drusku sīkāk, kā šis sveiciens līdz mums nonācis!

Viss sākās ar plakātu. Talantīgs

latviešu mākslinieks un ilustrators Harijs Grundmanis, kurš jau ilgstoši sadarbojas ar kinoblogeriem, veidojot īpaši seansiem veidotus plakātus, izveidoja savu versiju arī filmai «Vilknadzis».

Starp citu, šis novirziens (fan-made posters) pēdējos gados Rietumos ir kļuvis ļoti populārs, tiek pat veidotas veselas fanu veidoto plakātu izstādes, publicēti fotoalbumi utml.), un prieks, ka arī Latvijā kaut kas notiek šajā lauciņā.

Sergejs Timoņins (Kinokults.lv) nekautrējās šo plakātu parādīt filmas režisoram Džeimsam Mengoldam

(James Mangold) Twitter portālā uz ko saņēma ne tikai ziņas pārpublicēšanu saviem sekotājiem, bet ar privātu vēstuli, kurā viņš pauda vēlmi saņemt šādu plakātu arī sev.

Foto: publicitātes

Kad tika apsolīta plakāta kopija,

Džeimss Mengolds turpināja pārsteigt kinoblogerus ar paziņojumu, ka arī pats Hjū Džekmens esot bijis stāvā sajūsmā, un, ka arī viņš vēloties sev saņemt šī plakāta kopiju.

Kas viņam tika apsolīts, ja tiks ierakstīts video sveiciens!

Džeimss Mengolds reaģē uz Twitter ierakstu
Džeimss Mengolds reaģē uz Twitter ierakstu Foto: Ekrānuzņēmums no privātās sarakstes

Starp citu, šī nav pirmā reize, kad kinoblogeri savus skatītājus ir pārsteiguši ar kāda populāra kino cilvēka sveicienu. Latvieši ir saņēmuši sveicienu no režisora Raiena Džonsona filmas «Looper» seansā, kā arī no filmas «Iron Sky» komandas!

Džeimss Mengolds piemin arī Hjū Džekmenu
Džeimss Mengolds piemin arī Hjū Džekmenu Foto: Ekrānuzņēmums no privātās sarakstes

Vilknadzis (The Wolverine)

Pastāv uzskats, ka Logana mutācijas sekas ir ne tikai pārcilvēciskas spējas, bet arī lāsts. Lai atbrīvotos no šī sloga, Logans ir kļuvis par vienpati un klejotāju, kura dzīvesveids sastāv no kautiņiem un vēlmes aizmirsties. Negaidīti Logans saņem uzaicinājumu apmeklēt Japānu – kādreiz viņa izglābtais vietējās mafijas līderis piedāvā Loganam iespēju atbrīvoties no neparastajām spējām. Ne mirkli nevilcinoties, Logans piekrīt, bet, kļuvis par mirstīgu, viņš pēkšņi saprot, ka ir palicis par aklu ieroci citu rokās. Kā stūrī iedzīts mežonīgs zvērs viņš nekad nepakļausies cita pavēlēm. Viņam būs jāizdara viss, lai glābtu sevi un savus tuvākos. Jo viņš ir Vilknadzis.

Režisors: James Mangold

Lomās: Hugh Jackman, Hiroyuki Sanada, Will Yun Lee, Brian Tee, Famke Janssen, Hal Yamanouchi, Tao Okamoto, Rila Fukushima, Svetlana Khodchenkova

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu