Šonedēļ «Šūbertiāde» Ungurmuižā (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ungurmuiza.lv

27.jūlijā jau 13.reizi Ungurmuižā skanēs koncerts, kurā atskaņos slavenā austriešu komponista Franča Šūberta mūziku, pulcējot daudzus klausītājus un profesionālās mūzikas cienītājus, informē pasākuma rīkotājpārstāve Ieva Malceniece. Šūberta mūzikas sapratēji un interesenti uz šiem koncertiem brauc ne tikai no visas Latvijas, bet arī no ārvalstīm.

Šūberts - austriešu komponists, nodzīvoja tikai 31 gadu un mira pašā jaunrades spēku plaukumā. Komponists rakstīja vienkāršu un sirsnīgu mūziku, kļūstot par vienu no pirmajiem komponistiem – romantiķiem, bet reizēm ierosmi gūstot arī no revolūcijas idejām.

Koncertā Ungurmuižā tiks atskaņota Franča Šūberta un viņa laikabiedru kamermūzika ar lielisku izpildītāju sastāvu - Herta Hansena (klavieres), Lelde Tīrele (klavieres), Ēriks Kiršfelds (čells), Ivars Hermanis (ģitāra), Marta Sparniņa (vijole), Ieva Parša (mecosoprāns), Evita Zālīte (soprāns), Viesturs Jansons (tenors).

Koncerts notiks 27.jūlijā plkst.19.

Ungurmuižas ēku ansamblis ir vienīgais 18.gadsimta koka ēku baroka arhitektūras piemineklis Latvijā, kurš līdz mūsdienām labi saglabājies un restaurēts ar autentiskām restaurācijas metodēm. Muižas senā dižkoku parka vide veido izcilu brīvdabas koncertzāli ar labu akustiku un neaizmirstamu noskaņu.

Projektu, kura izmaksas ir pāris tūkstoši latu, Ungurmuižai īstenot palīdz Pārgaujas novada pašvaldība sadarbībā ar Valsts Kultūrkapitāla fondu.

www.ungurmuiza.lv

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu