Glastonberijas festivālā ierodas tūkstošiem apmeklētāju (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Glastonberijas mūzikas festivālā ieradušies pirmie apmeklētāju tūkstoši, no kuriem daļa gaidīja rindā visu nakti.

Kaismīgākie fani nakšņoja automašīnās, lai tiktu pie labākajām telšu vietām, kad plkst.8 pēc vietējā laika (plkst.10 pēc Latvijas laika) tika atvērti festivāla vārti. Fani ieradās Somersetā ar mugursomām, teltīm un alus kastēm.

Festivāls sāksies tikai piektdien, kad uz skatuves kāps grupa «Arctic Monkeys». Sestdien spēlēs britu roka leģendas «The Rolling Stones», bet svētdien pasākumu noslēgs folkroka grupa «Mumford & Sons».

Foto: REUTERS/ScanPix

Šogad Glastonberijas

festivāla programmā iekļauta arī latviešu grupa «Prāta vētra».

Tā uz skatuves kāps sestdien, 29.jūnijā, pusdienlaikā. Grupas uzstāšanās paredzēta uz otrās lielākās festivāla skatuves «The Other Stage».

Prognozēts, ka trešdien festivālā ieradīsies ap 135 000 biļešu īpašnieku.

Sagaidāms, ka laiks būs silts un bez lietus. Glastonberijas festivāla rīkotājs Maikls Īviss uzskata, ka laika apstākļi un pieaicinātās grupas gādās, lai festivāls būtu «neparasti labs».

«Viss ir fantastiski,» viņš teica. «Mums ir 1000 akri radošuma un ļoti, ļoti augsta latiņa. Jūs ko tādu neredzēsiet nekur citur pasaulē.»

Pērn tas nenotika, jo sakrita ar olimpiskajām un paralimpiskajām spēlēm Londonā

Par godu atdzimšanai uz vienas no skatuvēm uzstādīts milzu fēnikss. Lai arī vienas biļetes cena ir 205 sterliņu mārciņas (170 lati), tās tika izpirktas nepieredzēti strauji - vienas stundas un 40 minūšu laikā.

Festivālā uzstāsies vēl arī tādi mākslinieki kā «Primal Scream», Niks Keivs un «The Bad Seeds», «Smashing Pumpkins», Elviss Kostello, «The XX» un «Public Enemy». Šī gada festivālā būs arī vairāki neierasti izpildītāji, tostarp Dalailamas tibetiešu mūku koris.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu