Kas noticis ar Jāņu nakts limuzīnu-žigulīti? (85)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Filma «Limuzīns Jāņu nakts krāsā» ir viena no visu laiku labākajām latviešu filmām. Katrus Jāņus cilvēki to skatās atkal un atkal. Bet kas šo gadu laikā noticis ar leģendāro žigulīti?

Filmas režisors Jānis Streičs sarunā ar portālu TVNET atsauc atmiņā, ka viņa jubilejā izmantoja žigulīša dublantu.

To aizdevis Pārdaugavas koka namu atjaunotājs Māris. Viņš bija speciāli sameklējis «limuzīnam» līdzīgu mašīnu, ko režisora jubilejā varētu novietot pagalmā.

Bet īstā mašīna tika nopirkta un tad nobraukta līdz pēdējam.

To atpirka viens studijas darbinieks,» Streičs teica un atgādināja, ka toreiz mašīna bija liels retums, nevis kā tagad, kad katram ir savs auto.

Interesanta esot ārzemnieku reakcija uz filmā redzēto, jo viņi nesaprot, kā var būt tik liela jezga ap vienu mašīnu.

Lielākais kompliments mūžā

Ar Jāņiem un filmu, ko katru gadu rāda pa televīziju, saistās arī kāds liels kompliments. «Gaidu, cik gadus vēl filmu rādīs. Filma man saistās varbūt ar lielāko komplimentu mūžā.

Atceros, ka kādā intelektuālā spēlē vienai ģimenei jautāja: «Nosauciet, kas tas par Blaumaņa darbu, ko katru gadu rāda Līgo svētkos!» Viņi pateica: «Limuzīns Jāņu nakts krāsā.»

Tas ir lielākais kompliments, kas mūžā var būt.

Viņi pateica, ka «Limuzīns» ir Blaumaņa darbs!

Kur vēl lielāks kompliments varētu būt! Paldies tai ģimenei, tai izglītotai, smalkai ģimenei, kas par mani tik atzinīgi izteicās! To es atcerēšos visu mūžu un ar to esmu lepns,» viņš sirsnīgi smaida.

Komentāri (85)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu