Jauna tradīcija Latvijā - «Bītmeikeru diena» (8)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Baltijas valstīs, tai skaitā arī Latvijā, pēdējo gadu laikā ir atīstījusies instrumentālās elektroniskās mūzikas producentu (tā saucamo «bītmeikeru»), paaudze. Lai nākotnē veicinātu šo tendenci, jaunās mūzikas atbalsta grupa un izdevniecība «Dirty Deal Audio» sadarbībā ar lietuviešu bītmeikeru kustības galveno virzītājspēku — kolektīvu «Renegades Of Bump» — sāk «Bītmeikeru dienas» tradīciju Latvijā.

«Bītmeikeru diena» šogad norisinās 8. jūnijā, sestdienā, Totaldobže mākslas centrā. Šis vakars būs viena no retajām izdevībām Latvijā vienuviet dzirdēt un redzēt bītmeikeru un elektroniskās mūzikas producentus / mūziķus tik kuplā skaitā. Par pirmo šāda veida notikumu Latvijā var minēt «Dirty Deal Audio» organizētās skates 2011. gada «Baltās nakts» ietvaros.

«Bītmeikeru dienas» aktivitātes norisināsies divās daļās: sākot ar 18:30 — latviešu bītmeikeru / elektroniskās mūzikas mūziķu skates (showcase). Dalībnieki: Tenda (Daugavpils), Kļavaslapa (Salaspils), Antikvariāts (Madona), Niklāvz (Liepāja), Toms (Ventspils), kā arī Tablis, Corona, Mr.Myster, Kashuks, Labais Dāma, Kristaps Ritms, Annaki, Dirty TRZ un Ģirts Reiniks no Rīgas. Dalībnieku vidū ir gan pieredzējuši un jau atzinību guvuši mūziķi, gan arī tādi, kuriem šī, iespējams, būs pirmā publiskā atrādīšanās. Skašu muzikālais raksturs šoreiz neaprobežojas ar bīt- un basmūzikas skaņām, daži dalībnieki piedāvās arī eksperimentālāku skaņējumu un pat techno ritmus.

Skates vadīs bītmeikeri un hiphopa izpildītāji ansis, «Dirty Deal Audio» kolektīva dalībnieks, un Vaiper Despotin, lietuviešu bītmūzikas izdevniecības «Renegades Of Bump» vadītājs. Skašu laikā tiks izvēlēts viens bītmeikers, kurš brauks pārstāvēt Latviju starptautiskajās bītu cīņās (beat battle) «Ritmo Kovos» Lietuvā, «Satta Outside 2013» festivāla ietvaros.

«Bītmeikeru dienas» nakts programmā - lietuviešu bītmeikeri un mūziķi Deep Shoq un Rushkeys.

Latviju un «Dirty Deal Audio» mūziku, savukārt, pārstāvēs Niklāvz, Oriole, 181h un Kristaps Ritms. Nakts noslēgumā - dīdžejseti no izdevniecību «Renegades of Bump» un «Dirty Deal Audio» vadītājiem - Vaiper Despotin un Pukus.

Pasākums norisināsies «Urban Poetry» nedēļas nogales ietvaros, «Totaldobže» mākslas centra jaunajā koncertzālē, VEF teritorijā. Durvis atvērtas no plkst. 18:00.

ej.uz/bitmeikerudiena

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu