"Karību jūras pirāti" uzstāda rekordu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

"Karību jūras pirātu" franšīzes ceturtā daļa "Karību jūras pirāti: Svešajos krastos" ("Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides") starptautiskajā tirgū ieņēmusi 256,3 miljonus ASV dolāru, pārspējot "Harija Potera" sestās filmas rekordu 2009.gadā. Pirms diviem gadiem filma "Harry Potter and the Half-Blood Prince" ("Harijs Poters un Jauktasiņu princis") pirmizrādes nedēļā ārpus Ziemeļamerikas ieņēma 236 miljonus ASV dolāru.

Tikmēr, pēc kinokompānijas "Walt Disney" sniegtās informācijas, "Karību jūras pirāti: Svešajos krastos" ASV un Kanādā ieņēmusi 90,1 miljonu ASV dolāru (filmas ražošanas izmaksas ir apmēram 250 miljoni). Filmas kopējie ieņēmumi ir 346,4 miljoni ASV dolāru, kas ir ceturtais lielākais pirmizrādes nedēļas ieņēmumu rezultāts. Lai arī franšīzes ceturtajā daļā vairs nepiedalās Keira Naitlija (Keira Knightley) un Orlando Blūms (Orlando Bloom), skatītājus tajā priecē Džonija Depa (Johnny Depp) un Penelopes Krusas (Penelope Cruz) saspēle. Gora Verbinska vietu kā režisors ieņēmis mūzikla "Chicago" ("Čikāga") veidotājs Robs Māršals.

Iepriekšējā "Karību jūras pirātu" filma pirmajā nedēļā ieņēma tikai 114,7 miljonus ASV dolāru.

Pagājušās nedēļas līdere studijas "Marvel" komiksa "Tors" ("Thor") režisora un aktiera Keneta Brenā (Kenneth Branagh) ekranizācija Ziemeļamerikas kinoteātros šonedēļ 3.vietā ar 15,5 miljoniem, savukārt par pārsteigumu parūpējusies "Universal" komēdija "Līgavas māsas" ("Bridesmaids"), kura trāpīgi tiek raksturota kā "Paģiras sievietēm". Lente saglabājusi otro vietu (21 milj.).

4. pozīciju ieņem jaunā studijas "Universal Pictures" asa sižeta filma "Ātrs un bez žēlastības 5" ("Fast Five"), kas savā ceturtajā nedēļas nogalē iekasējusi 10,6 miljonus dolāru. "Ledus laikmeta" (Ice Age") veidotāju jaunākā animācijas filma "Rio" ar Anes Hatavejas (Anne Hathaway) un Džeses Aizenberga (Jesse Eisenberg) balsīm saglabājusi 5.vietu (4,65 miljoni)

Foto: publicitātes

Studijas "TriStar Pictures" romantiskā komēdija "Jumping the Broom" ar 3,7 miljoniem (galvenajās lomās Angela Bassett un Loretta Devine) numur 7, bet "Warner Bros" filma "Something Borrowed" ("Aizņemos līgavaini") ar 3,4 miljoniem (filma uz Latvijas ekrāniem šovasar) vietu zemāk.

Kadrs no filmas "Jumping the Broom"
Kadrs no filmas "Jumping the Broom" Foto: publicitātes

Sāras Grūenas (Sara Gruen) romāna "Ūdens ziloņiem" ("Water for Elephants") studijas "20th Century Fox" ekranizācija ar jauno veterinārārstu Robertu Patinsonu (Robert Pattinson) un viņa mīlas objektu - meiteni Rīzu Viterspūnu (Reese Witherspoon) galvenajās lomās - ar 2.1 miljoniem nr.9.

Top10 noslēdz Tailera Perija (Tyler Perry) afroamerikāņu komēdija ar anglisko nosaukumu "Tyler Perry's Madea's Big Happy Family"

Kopējais ASV kases ieņēmumu līmenis bijis par 12% augstāks nekā tajā pašā nedēļas nogalē pirms gada.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu