Septiņas pasakas par pasauli, kurā dzīvojam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Apgāds "Lietusdārzs" izdevis jaunu Māras Cielēnas pasaku grāmatu ar elegantām Ievas Maurītes ilustrācijām "Deguns debesīs", informē izdevniecībā.

Grāmatā iekļautas septiņas pasakas, kas vēsta par pasauli, kurā dzīvojam. Tā ir savāda, mīļa, pārsteidzoša, reizēm neizprotama, reizēm skumja, tomēr brīnišķīga.

Krājcūciņa Malvīne, kuras senči nāk gan no banku pilsētas, gan laukiem, atvaļinājuma laikā iepazīst abas puses. Sētas stabs ierosina pārvirzīt pavasara robežas, lai ir ērtāk to uzraudzīt. Zēns piesakās Skrejvaboles cirkā un kļūst par kalnu. Sniegpārsliņa Silva lielajā ballē gandrīz iet bojā pati no savas asariņas. Sniegavīrs Tālivaldis bāž degunu debesīs, jo grib daudz ko uzzināt un saprast...

Katra pasaka ir dzirkstošas izdomas un vienlaikus interesantu domu pilna.

Ļoti konkrēti, līdz vissīkākajai detaļai raksturoti tēli − sniegpārsliņa Silva, Vecais akmens, Sniegavīrs Tālivaldis un citi – ierosina domāt par visaptverošiem un dziļiem jautājumiem. Kāpēc pasaulē pastāv tik liela dažādība? Vai ir jāmaina visa pasaules kārtība, lai kādam būtu ērtāk dzīvot? Kā izprast kustību un nekustību, kas reizēm ir pavisam tuvu kopā?

"Deguns debesīs"
"Deguns debesīs" Foto: publicitātes

Mākslinieces Ievas Maurītes ilustrācijas ir ļoti savdabīgas: lieli krāsu laukumi apvienoti ar smalkiem punktējumiem. Grāmata piemērota dažāda vecuma lasītājiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu