Latvijas mūziķi gūst atzinīgu novērtējumu Tallinas mūzikas nedēļā (15)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns

Latvijas mūziķi, piedaloties Tallinas mūzikas nedēļā, guvuši mūzikas nozares speciālistu atzinību, bet lielu publikas atsaucību iemantoja «Prāta vētra» ar uzstāšanos «Meet Music Latvia» atklāšanas pasākumā.

Latviju pasākumā pārstāvēja «Astro'n'out», Alise Joste un grupa «Triānas parks»

Latvijas Mūzikas industrijas attīstības fonda/Latvijas Mūzikas eksporta izpilddirektore Agnese Cimuška vēstīja, ka Tallinas mūzikas nedēļā šoreiz pulcējās visdažādāko žanru mūziķi gan no Baltijas valstīm, gan Eiropas, gan Krievijas.

Šogad Latviju pasākumā pārstāvēja trīs izpildītāji - «Astro'n'out», Alise Joste un grupa «Triānas parks».

Atzinīgi žūrijas vārdi grupai «The Sound Poets»

Viens no nozīmīgākajiem notikumiem Latvijas mūzikai bija atzinīgais žūrijas vērtējums grupai «The Sound Poets»,

kuru paneļdiskusijas laikā uzslavēja žūrija, sakot, ka latviešu valoda dziesmā izklausās kā jauns mūzikas instruments. Diskusijas laikā žūrija vērtēja nejauši izvēlētas dziesmas, «The Sound Poets» saņēma lielāko žūrijas atzinību un visi žūrijas pārstāvji noteikti vēlējās saņemt albuma kopiju, klāstīja Cimuška.

Klausītāju simpātijas iemantoja arī latviešu dziedātāja Alise Joste, kura pēc koncertskates jeb «showcase» atkārtoti tika saukta atpakaļ uz skatuves.

Atklāšanas pasākumā uzstājās «Prāta vētra»

«Meet Music Latvia» atklāšanas pasākumā bez «Prāta vētras» uzstāšanās notika arī Latvijas vēstnieka Igaunijā Kārļa Eihenbauma uzruna. «Prāta vētra» atklāšanas pasākumā Igaunijas latviešiem solīja jau nākamajā gadā atgriezties ar koncertu latviešu valodā. Šoreiz grupa pasākuma dalībniekus iepazīstināja ar albumu «Another Still Life», kas ir latviešu valodā izdotā albuma «Vēl viena klusā daba» angliskā versija.

Cimuška informēja, ka šī bija pirmā reize, kad biedrība «Latvijas Mūzikas eksports» rīkoja oficiālu Latvijas mūzikas industrijas delegātu pieņemšanu starptautiskajā mūzikas tirgū. No Latvijas šoreiz Tallinas mūzikas nedēļu apmeklēja ap 100 delegātu.

Jau ziņots, ka šogad Tallinas mūzikas nedēļā Igauniju pārstāvēs 165 dalībnieki, savukārt visplašāk pārstāvētā ārvalsts festivālā būs Somija ar 26 māksliniekiem. No Krievijas un Lietuvas piedalīsies pa sešiem māksliniekiem, bet Dāniju un Lielbritāniju pārstāvēs pa piecām muzikālajām apvienībām. Latviju Tallinas mūzikas nedēļā pārstāvēs dziedātāja Alise Joste, kā arī grupa «Astro’n’out» un «Triānas parks».

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu