Grinbergs: «Es vēl varu uzklenderēt uz skatuves!» (56)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns

Svinot izcilā dziedātāja, Latvijas estrādes simbola Ojāra Grinberga 70 gadu jubileju, šomēnes sākas dziedātāja 70 gadu jubilejas koncertturneja, kurai dots nosaukums «Kad gadiem es pāri skatos...». TVNET paviesojās Rīgas kinostudijā, kur vienā no mēģinājuma telpām Grinbergs kopā ar pavadošajiem mūziķiem un jaunākās paaudzes solistiem pieslīpēja pēdējos koncertprogrammas negludumus. Kā novēroja TVNET, mēģinājums noritēja pacilājošā gaisotnē, izskanēja daudz smieklu un joku.

Mūziķi ne tikai mēģināja savas dziesmas, bet arī izspēlēja visu koncertprogrammu no uznākšanas uz skatuves līdz nobeigumam. Tika ierosinātas arī jaunas idejas, šova elementi, kurus būs iespējams apskatīt jau pašā pirmajā tūres koncertā - svētdien, 7. aprīlī, Madonā.

Koncertšovā izskanēs populārās Raimonda Paula, Ivara Vīgnera un Ulda Stabulnieka dziesmas. Koncerttūre norisināsies piecās Latvijas pilsētās – Liepājā, Madonā, Ventspilī, Preiļos un Rīgā. Atšķirība starp koncertiem būs tāda, ka Rīgas koncertā, 13. aprīlī kinoteātrī «Splendid Palace» māksliniekam uz skatuves pievienosies viņa ilggadējā skatuves partnere Margarita Vilcāne.

Toties ikvienā koncertā būs iespēja līdzās Ojāram redzēt jaunos dziedātājus - Samantu Tīnu, Donu, Gintu Krievkalnu un Juri Vizbuli. Jaunieši dzied populārākās Ojāra Grinberga dziesmas, gan solo, gan duetā cits ar citu un pašu Ojāru. Mākslinieku izvēlē Grinbergs vadījies pēc jauniešu vokālajām spējām, kā arī darba spējām un vēlmes iesaistīties.

Mēģinājumā
Mēģinājumā Foto: Edgars Kalmēns

Saņemot piedāvājumu, dziedātāja Samanta Tīna, ilgi nedomājot, piekritusi, jo uzskata par lielu godu uzstāties uz vienas skatuves ar šāda mēroga mākslinieku. «Tā ir lieliska iespēja vērot un iejusties vecajā skolā, kur viss balstījās uz vienkāršību, nesamākslotību, un mūsdienās ne visi dziedātāji to prot. Īpaši saviļņojoši ir dziedāt duetā ar Grinberga kungu; pirmajā mēģinājumā ļoti nervozēju, baidījos kā tad nu būs, bet viss ir lieliski! Ojārs ir ne tikai lielisks mākslinieks, bet arī cilvēks,» sarunā ar TVNET emocijās dalās Tīna.

Grinbergam nebija domas par jubilejas koncerta rīkošanu, jo apaļais skaitlis tika nosvinēts jau novembrī un, dziedātāja prāt, ar to pietika. Tomēr pēc producenta Jura Millera zvana dziedātājs apdomājies un aizrāvies ar ideju saviem talanta cienītājiem sniegt šādu koncertu. «Kāpēc gan ne?

Ne visi mana vecuma dziedātāji spēj uzklenderēt uz skatuves, es to vēl spēju, turklāt deju solī,»

smejas mūziķis.

Mēģinājumā
Mēģinājumā Foto: Edgars Kalmēns

Ojārs Grinbergs pavada savas dienas, dodoties pie dabas, baudot dabu, atpūšoties un reizi pa reizei sniedzot mazus koncertiņus privātajās ballītēs saviem talanta cienītājiem.

«Man ar to pietiek, es dziedu sava vecuma cilvēkiem, atceramies pagātni, tā es piepildu savu vēlmi uzstāties, sniegt cilvēkiem savu mūziku. Nedomāju, ka man būtu jālaužas atkal uz lielās skatuves ar jauniem skaņdarbiem, tas lai paliek jaunajiem censoņiem,» aizdomājas Ojārs Grinbergs.

Radošā komanda
Radošā komanda Foto: Edgars Kalmēns
Komentāri (56)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu