2 lietas, no kurām jāatsakās, lai novājētu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Šoreiz pastāstīšu par to, no kā man bija jāatsakās 10 dienas, lai samazinātu lieko svaru.

Diēta paredzēja tikai divas lietas. Pilnībā jāatsakās no saldumiem un produktiem, kas satur kviešu miltus. Visu pārējo varēja ēst, kā līdz šim. Kad saņēmu šos ieteikumus, man radās viens jautājums - kā tad ar pārtikas piramīdu, kur graudi ir visa pamatā? Uz to es saņēmu atbildi, ka piramīdu neviens nav atcēlis, taču mūsdienu kviešu milti jau sen nav uzskatāmi par produktu, kas pielīdzināms graudiem.

Kad biju ticis skaidrībā par to, kāpēc miltus tomēr nevar uzskatīt par labu produktu, likās, ka kopumā uzstādījums nav sarežģīts. Taču tas bija tikai līdz brīdim, kamēr neuzskaitīju pilnībā visus produktus, uz kuriem varēja attiecināt vārdu saldumi un kviešu milti.

Sāksim ar bulciņām, kūciņām un smalkmaizītēm. Par tām it kā viss ir skaidrs, un tur jau sen vajadzēja pielikt punktu. Taču sarakstā bija arī pankūkas, jebkāda baltmaize, visa veida mērces, panēta gaļa un panētas zivis. Vārds «deserts» arī bija uz kādu laiku jāaizmirst. Pats par sevi saprotams, ka atkrita jebkādi makdonaldi un un statoilu kabanosi. Un vēl vena lieta, kas, kā vēlāk izrādījās, bija vissarežģītākā - atteikšanās no kafijas. No kafijas nācās atteikties tā iemesla dēļ, ka es dzeru tikai un vienīgi lielu, baltu un, galvenais, saldu kafiju.

Ja gribējās kaut ko saldu, varēja ēst svaigus vai žāvētus augļus. Arī medus nebija aizliegts produkts.

Lai arī ierobežojumu sarakstu izveidot bija pavisam vienkārši, tā ievērošana prasīja krietnu piepūli. Ja tagad man kāds uzdrīkstas apgalvot, ka svaru samazināt var ātri un vienkārši, tad es teikšu, ka viņam nav ne mazākās nojausmas par to, kas ir svara samazināšana un kādu piepūli tā prasa no cilvēka.

Par maniem piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem diētas ievērošanas laikā lasiet nākošajā stāstā.

www.world2sport.com

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu