«Mammu, es tevi mīlu» pagaidām zaudē Brūsam Vilisam (9)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Kopš režisora Jāņa Norda jaunās spēlfilmas «Mammu, es tevi mīlu» Latvijas pirmizrādes 21.februārī līdz svētdienai Rīgas kinoteātros to redzējuši 1710 skatītāji, liecina «Forum Cinemas» nedēļas nogales filmu tops. Tomēr tas nav bijis pietiekami, lai kļūtu par populārāko kinofilmu Latvijā. Otro nedēļu pēc kārtas šeit līderis ir Brūss Viliss un viņa «Cietākais rieksts» («A Good Day to Die Hard»).

«Cietākais rieksts» savācis 3560 skatītājus, kas arī atbilst ekspertu izteiktajām prognozēm. Spītējot negatīvajām atsauksmēm, pirmajās desmit dienās to noskatījušies jau aptuveni 13 tūkstoši cilvēku.

Tikai otrajā vietā debitējusi «Mammu, es tevi mīlu». Jau ziņots, ka Latvijā filmas pirmizrāde notika uzreiz pēc piedzīvotās pasaules pirmizrādes prestižajā kinofestivāla «Berlinale» konkursa programmā «GenerationKplus», kur filma tika novērtēta ar Starptautiskās žūrijas balvu un 7500 eiro (5271 lata) naudas balvu.

Spēlfilma «Mammu, es tevi mīlu» ir dinamisks attiecību trilleris par trīspadsmit gadus vecu Rīgas skolnieku Raimondu un viņa māti. Kāda šķietami nenozīmīga piezīme skolā iesāk piedzīvojumiem bagātu nedēļu Raimonda dzīvē. Raimonds aizbēg no mājām, iekuļas apšaubāmā afērā ar prostitūtu, nonāk policijas redzeslokā un visbeidzot atrisina samilzušo konfliktu gan ar mammu, gan savu labāko draugu.

Trešajā vietā vēl viens jaunums, proti, «Lidojums» («Flight»). Nu jau kļuvis zināms, ka Denzels Vašingtons «Oskaru» par savu lomu nav saņēmis, taču sasniegtais rezultāts ir gana pārliecinošs. Pārdotas 1465 biļetes.

Spēcīgi turpina arī pasaulslavenā mūzikla «Nožēlojamie» (Les Misérables) ekranizējums. Anne Hateveja saņēmusi «Oskaru», bet filma savākusi 1454 skatītājus trešajā nedēļas nogalē. Kopējā apmeklētība nu pat ir pārsniegusi 10 tūkstošus.

Pirmo piecnieku noslēdz viena no gada sākuma populārākajām filmām Latvijā - jaunā brāļu Grimmu pasakas ekranizācija «Ansītis un Grietiņa: Raganu mednieki» («Hansel and Gretel: Witch Hunters»). To šoreiz noskatījušies 1191 cilvēks, bet kopējais pārdoto biļešu skaits nu jau tuvojas 20 tūkstošu atzīmei.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu