Prezidents apmeklē Kārļa Dobrāja izstādi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šonedēļ studentu galerijā "Galerija L", kas atrodas Rīgā, Alūksnes ielā 5, viesojās Valsts prezidents Valdis Zatlers ar kundzi, lai klātienē apskatītu glezniecības vecmeistara un pedagoga Kārļa Dobrāja darbu izstādi un iepazītos ar "Galeriju L" – jauno mākslinieku tikšanās un darbu eksponēšanas vietu, kas apmeklētājiem pieejama kopš pagājušā gada septembra.

Kārļa Dobrāja izstādes centrā ir mākslinieka radīts "Zelta Ābeles" pieminekļa makets, kuru paredzēts veidot vara kaluma tehnikā un veltīt Latvijas valstij tās simtgadē – 2018. gadā. Savukārt otrs centrālais darbs ir Kārļa Dobrāja studijas gleznojums, kas atspoguļo radošās darbnīcas garu un tās skolniekus. Viņu vidū – arī vairāku sabiedrībā zināmu cilvēku atvases, kas mācījušās pie pedagoga.

Valsts prezidents galerijā pavadīja gandrīz pusotru stundu un, iepazīstoties ar meistara darbiem un galeriju, teica, ka ikreiz, viesojoties Latvijas skolās un tiekoties ar jauniešiem, viņā atgriežoties dzīvesprieks. Ar Latvijas jaunatni un tās vēlmi būt aktīviem un sevi parādīt labākajā gaismā viss esot kārtībā. Tas attiecoties arī uz studentu aktivitātēm – piemēram, jau minētās "Galerijas L" telpās, kurās gan ik pa laikam tiek godināti arī pieredzējuši meistari, no kuriem ikvienam jaunajam ir daudz, ko mācīties, - piemēram, jau minētā Kārļa Dobrāja darbi.

Par šādu Prezidenta atzinību gandarīts bija arī "Galerijas L" veidotājs, mākslas mecenāts, kurš plašākai sabiedrībai vēlas palikt anonīms, taču arī viņš uzskata, ka jādod iespēja jaunajiem, vēl nepazīstamajiem un neatzītajiem gūt pirmo pieredzi publiskās izstādēs, saņemt gan pirmo kritiku, gan atzinības, jo arī lieli meistari kādreiz bijuši jauni un nevienam nezināmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu