"Danča pa trim" pirmizrāde notiks mēnesi pēc Freimaņa bērēm

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Diemžēl Arvīda Krieva režisētā filma "Dancis pa trim" uz ekrāniem iznāks, mūziķa Mārtiņa Freimaņa tā arī dzīves laikā nesagaidīta, - pirmizrāde paredzēta 3. martā, mēnesi pēc mūziķa, aktiera bērēm.

(papildināts ar 6 pēdējām rindkopām)

Mārtiņš Freimanis filmā attēloja divas lomas - filmas galveno varoni Ati un vācu armijas leitnantu Hartvigu. "Dancis pa trim" būs stāsts divās daļās, kurā darbība norisināsies gan mūsdienās, gan Otrā pasaules kara laikā. Pārējās galvenās lomas filmā atveido Kristīne Nevarauska un Jānis Vingris. Tāpat filmēšanā piedalījās Rūdolfs Plēpis un Indra Burkovska, kā arī mūziķis Kārlis ir Būmeisters u.c.

Foto: publicitātes
Foto: publicitātes

"Es Mārtiņu raksturotu kā nemierīgu un straujas dabas cilvēku, kas centās dzīvot ātri. Tā kā filmēšana ir lēns process, šie ritmi dažkārt nesaskanēja, bet reizēm tas nāca par labu.

Viņš bija aktieris ar sajūtām, kas dzīvoja aizgūtnēm, sevi netaupot un dedzinot.

Filmēšanas laukumā allaž skanēja smiekli, jociņi, stāsti un vienmēr līdzi bija sunenīte Pepe," intervijā "Privātajā Dzīvē" atmiņās dalās Arvīds Krievs.

Filmēšana galvenokārt notikusi Jaunpilī, Ventspilī un Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā. Filmā izmantota komponista Mārtiņa Brauna mūzika un Andra Puriņa scenārijs. Spēlfilma tiek veidota studijā "Kaupo Filma".

Foto: publicitātes

Kā izrādās, Arvīdam Krievam šī filma nav pirmais kopdarbs ar Freimani - pirms vairāk nekā septiņiem gadiem abi kopā veidojuši latviešu kinolenti "Man patīk, ka meitene skumst...".

Krievs atzīst, ka arī nākotnē bijis paredzēts kopdarbs ar mūziķi, bet tas vēl bijis idejas līmenī. "Man apdomā jau bija nākamais projekts - interesanta filma, kurā Mārtiņam bija paredzēta skaista loma, un arī scenārijs bija rakstīts speciāli viņam," "PDz" atzīst Krievs.

Veltījums filmas dalībniekiem, kuri aizgāja mūžībā

Filma uzņemta galvenokārt Kurzemes pusē, taču filmēšanas darbi notikuši arī Rīgā, Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, kā arī Jaunpilī, kur Jaunpils pilī tika izveidots vācu karavīru štābs.

"Dancis pa trim" scenāriju autors ir Andris Puriņš, mūzika - Mārtiņš Brauns, operatori - Dāvis Sīmanis, Valdemārs Jemeljānovs, Andrejs Verhoustinskis, Agris Birzulis, māksliniece - Ieva Romanova, kostīmi - Sandra Sila, bet filmas producenti ir gan Arvīds Krievs, gan Jānis Vingris.

Spēlfilma "Danci pa trim" ir tapusi ar valsts finansiālu atbalstu, un pirmo finansējumu Nacionālais kino centrs piešķīra 2006.gadā filmas ražošanas sākšanai.

Filma "Danci pa trim" ir arī veltījums tās dalībniekiem, kuri aizgāja mūžībā, nesagaidot pirmizrādi - operatoram Dāvim Sīmanim, aktieriem Leonīdam Loceniekam, Kristīnei Bēdelei un arī Mārtiņam Freimanim.

Gatavojoties filmas pirmizrādei, izveidota arī "Danci pa trim" mājaslapa "www.dancispatrim.lv", kur ir atrodama informācija gan par filmu, gan atrodamas fotogrāfijas no filmas tapšanas, kā arī interesenti var iepazīties ar filmas treileri.

Filma tapusi studijā "Kaupo Filma".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu