Paziņotas "Oskara" balvas nominācijas (27)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

ASV Kinoakadēmija paziņojusi šā gada nominācijas ASV Kinoakadēmijas balvai "Oskars".

(Papildināts viss teksts)

Arī šogad kategorijā "Gada labākā filma" nominētas veselas desmit filmas kādreizējo piecu vietā. Šāda prakse pastāvēja trīsdesmitajos un četrdesmitajos gados.

Visvairāk nomināciju "Oskara" balvām ieguvusi britu vēsturiskā drāma "The King's Speach" ("Karaļa runa"), kas cīnīsies par godalgām 12 kategorijās, tostarp par labākās filmas titulu.Savukārt brāļu Koenu kinolente "True Grit" ("Īstenā drošsirdība") nominēta desmit kategorijās. Līderos atrodas arī Deivida Finčera drāma "The Social Network" un Kristofera Nolana filma "Inception" ("Pirmsākums"), kas katra nominēta astoņās kategorijās.

Toma Hūpera filma "The King's Speach" ("Karaļa runa") ar Kolinu Fērtu Lielbritānijas karaļa Džordža VI lomā ir viena no vairākām kinolentēm, kurām eksperti sola galveno "Oskaru", tomēr iepriekš notikušajā Holivudas ārzemju preses balvu pasniegšanas ceremonijā tā ieguva godalgu tikai vienā no septiņām kategorijām, kurās tā bija izvirzīta. Balvu tai "nopelnīja" Kolins Fērts, kas tika atzīts par labāko aktieri.

Daudziem par pārsteigumu uz galveno "Oskara" balvu pretendē arī animācijas filma "Toy Story 3" ("Rotaļlietu stāsts 3"), kas parādās arī labāko animācijas filmu pretendentu sarakstā. Šajā kategorijā tā cīnīsies ar "How to Train Your Dragon" ("Kā pieradināt pūķi") un "The Ilusionist" ("Iluzionists"). Konkurence kategorijā "Labākā filma" gan ir sīvāka, jo par šo balvu cīnīsies desmit filmas.

Bez jau minētās Hūpera vēsturiskās drāmas "The King's Speach" ("Karaļa runa") un kinostudijas "Pixar" animācijas filmas "Toy Story 3" ("Rotaļlietu stāsts 3") par gada labākās filmas titulu cīnīsies arī Darena Aronofska "Black Swan" ("Melnais gulbis"), Deivida O. Rasela "The Fighter" ("Cīnītājs"), Kristofera Nolana "Inception" ("Pirmsākums"), Lizas Holodenko komēdija "The Kids Are All Right", Denija Boila "127 Hours" ("127 stundas"), Deivida Finčera "The Social Network" ("Sociālais tīkls"), brāļu Koenu "True Grit" ("Īstenā drošsirdība"), kā arī Daniela Vūdrela romāna "Winter’s Bone" ekranizācija.

Balvu pasniegšanas ceremonija, ko vadīs Džeimss Franko un Anna Hataveja, notiks 27.februārī Losandželosā.

Uz "Oskaru" pretendējošās filmas

"The Fighter,"

"Toy Story 3,"

"127 Hours,"

"Inception,"

"True Grit,"

"The Kids Are All Right,"

"Black Swan,"

"The Social Network,"

"Winter's Bone,"

"King's Speech,"

Komentāri (27)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu