«Laba daba» izziņo The Toasters, Deine Lakaien un Barto (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovasar starptautiskajā mūzikas festivālā «Laba daba 2013» uz vienas no piecām skatuvēm uzstāsies trešā viļņa ska mūzikas aizsācēji grupa «The Toasters» no ASV, skandalozā Krievijas electroclash grupa «Barto», vācu tumšā viļņa pārstāvji «Deine Lakaien». Festivālā bez ārvalstu viesiem uzstāsies arī klausītāju iemīļotas pašmāju grupas, informē festivāla rīkotāju pilna servisa pasākumu aģentūras «Pareizā ķīmija» pārstāve Kristīne Pinkule.

The Toasters, Deine Lakaien un Barto

Kā vieni no pirmajiem ārvalstu viesiem tiek pieteikti ASV ska novirziena leģendas. Grupu «The Toasters» pavisam noteikti var uzskatīt par trešā viļņa ska aizsācējiem, kas turpina aktīvi muzicēt vēl joprojām. Lai arī «The Toasters» Latvijā viesojās jau pērn, arī šogad puiši tiek gaidīti kā liels notikums, jo viņi ir vecākā šī žanra muzicējošā grupa ASV, stāstīja Pinkule.

«Бритые головы — яйца небриты»

Festivālā uzstāsies arī grupa «Barto» no Sanktpēterburgas, kas fanu atbalstu iemantojuši pateicoties savu dziesmu tekstu tiešumam un kritikai, kas viņu mūzikā veltīta Krievijas varas orgāniem un pastāvošajai politiskajai kārtībai. «Barto» pirmsākumi meklējami Krievijas roka norieta laikā, kad roks un tā teksti tika pakļauti cenzūrai. Grupa «Labas dabas» apmeklētājiem ļaus uz sabiedrībā aktuālām sociālām problēmām paraudzīties no muzikālās puses.

bartomusic.ru

Augustā pēc pāris grandiozu koncertu sniegšanas Rīgā, Latvijā atgriezīsies arī pasaulslavenais mūziķu kolektīvs «Deine Lakaien». Šī Vācijas kulta grupa uzstājas salīdzinoši reti, līdz ar to «Laba daba» saviem apmeklētajiem sniegs ekskluzīvu iespēju redzēt un dzirdēt ekstravagantās frizūras un melanholiskā baritona īpašnieku Aleksandru Veljanovu. Arī šī grupa, kā liela daļa citu, kas uzstāsies festivālā, eksperimentē starp dažādiem mūzikas žanriem.

Pašmāju mūziķi un gatavošanās festivālam

Savukārt no pašmāju mūziķiem šogad uz «Labas dabas» skatuvēm varēs redzēt «Inokentiju Mārplu», «All Day Long», «Carnival Youth», «Audience Killers», «Oyaarss», «Apziņas parazīti», «Rebel Riot» un pērnā gadā dzirdētos «Band Mango» un «PND».

Pinkule vēstīja, ka patlaban aktīvi noris 2013.gada festivāla organizēšana. Top jaunas dizaina nianses mājaslapā, kā arī drīzumā tur tiks atjaunota informācija par māksliniekiem, kurus šogad varēs redzēt un dzirdēt festivālā.

Festivāla rīkotāji prognozē, ka apmeklētāju skaits būs līdzīgs vai pat lielāks nekā pagājušajā gadā, jo atpūtas kompleksa istabiņas tika pilnībā rezervētas jau pirmajā nedēļā pēc iepriekšējā «Labas dabas» festivāla.

«Laba daba»

«Laba daba» ir starptautisks mūzikas festivāls, kas nemainīgi jau piekto gadu notiks Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā «Ratnieki», Līgatnes pagastā, Līgatnes novadā. Šovasar festivāls norisināsies augusta pirmajā nedēļā, no 2. līdz 4. augustam. Festivālā uz vairākām skatuvēm varēs dzirdēt grupas un dīdžeju apvienības, kas spēlē regeju, etno-folku, roku, elektro un citus žanrus un to variācijas.

Biļetes uz festivālu iepriekšpārdošanā var iegādāties «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās. Bērniem līdz 12 gadiem ieeja festivālā būs bez maksas.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu