Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Filma «Tēvu barikādes» pieejama DVD formātā (9)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

«Studija 2» laidusi klajā režisora Zigurda Vidiņa veidotās dokumentālās filmas «Tēvu barikādes» DVD, ko jau šonedēļ iespējams iegādāties Latvijas grāmatnīcās, informē Viestarts Vidiņš.

«Pirms divdesmit gadiem burtiski nedēļas laikā mainījās mana uztvere par Latviju, Latvijas iedzīvotājiem un savā ziņā pašam par sevi. Piecdesmit tūkstoši cilvēku spēja sanākt kopā uz barikādēm un aizstāvēt sapni - sapni par Latvijas neatkarību, neskatoties uz jebkādiem ārējiem, uzspiestiem apstākļiem. Šajā filmā es mēģināju apskatīt, kas tieši šajā nedēļā notika un kā šī nedēļa ir mainījusi barikāžu dalībnieku un manu dzīvi,» tā par filmu stāsta režisors Zigurds Vidiņš.

www.facebook.com/studija2.

DVD diski pieejami Latvijas grāmatnīcās. Ar Izglītības un zinātnes ministrijas līdzdalību «Studija 2» arī izsludina akciju.

Nopērkot DVD diska kopiju, otru disku «Studija 2» dāvinās Latvijas vidusskolām.

Bērniem, kas aug Latvijā, ir svarīgi zināt un atcerēties, ka mūsu vēsturē ir notikumi, kuru nozīmīgumu nevar novērtēt par augstu. Barikāžu laikā tūkstošiem Latvijas iedzīvotāju izjuta no bailēm un apspiestības vēl nepieredzētu brīvību. Šī sajūta un apziņa par iespēju būt neatkarīgam ir priekšnosacījums jebkuras valsts pastāvēšanai. Gan pirms divdesmit gadiem, gan tagad.

Ar šo DVD disku «Studija 2» arī aizsāk Zigurda Vidiņa filmu kolekcijas izdošanu. Režisors kopš 1991. gada ir radījis vairāk nekā 20 filmas par Latvijas vēsturi un tās vēsturē nozīmīgiem cilvēkiem. Lai mēs neaizmirstu šos notikumus un cilvēkus, «Studija 2» vēlas padarīt pieejamas šīs filmas plašākam skatītāju lokam.

DVD ir sagatavots ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu. Filmas režisors - Zigurds Vidiņš; komponists - Mārtiņš Brauns.

"Tēvu barikādes" DVD
"Tēvu barikādes" DVD Foto: publicitātes

Nepalaid garām!

Uz augšu