ASV godinās Pedro Almodovaru (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Kinoakadēmija godinās spāņu režisoru Pedro Almodovaru (Pedro Almodóvar) ar viņa darbu retrospekciju Londonā, otrdien paziņoja organizācija.

13.decembra pasākumā būs redzamas filmas «Volver» («Atgriezties») veidotāja sarunas ar drāmas «The Queen» («Karaliene») režisoru Stīvenu Frīrsu, britu dramaturgu Pīteru Morganu, kas sarakstījis lugu «Frost/Nixon», un franču modes dizaineri Žanu Polu Gotjē.

Pasākumā piedalīsies arī režisora brālis Agustins Almodovars, spāņu filmu komponists Alberto Iglesiass un britu režisore Sallija Potere, un tajā tiks demonstrēti fragmenti no Almodovara filmām, teikts akadēmijas paziņojumā.

63 gadus vecais Almodovars kļuva par nozīmīgu mākslinieku pēc diktatora Fransisko Franko nāves 1975.gadā, kad Spānijas kultūrā sākās krasas pārmaiņas.

Almodovars iekaroja starptautisku atpazīstamību ar 1988.gada filmu «Mujeres al borde de un ataque de nervios» («Sievietes uz nervu sabrukuma robežas»). 1999.gadā režisors saņēma prestižo «Oskara» balvu kategorijā «Labākā ārzemju filma» par komēdiju «Todo sobre mi madre» («Viss par manu māti»), bet 2002.gadā arī par labāko scenāriju filmai «Hable con ella» («Runā ar viņu»).

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu