Miris padomju laika Vinnija Pūka animators Fjodors Hitruks

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

95 gadu vecumā pirmdien miris Krievijas multiplikators Fjodors Hitruks (Федор Хитрук), kas režisējis padomju laiku animācijas filmas par Vinniju Pūku. Hitruks miris no rīta savās mājās Maskavā.

Vietnes «Animator.ru» galvenais redaktors Sergejs Kapkovs pastāstīja, ka Hitruks jau sen neizgāja no savām mājām, bet vēl līdz 90 gadu vecumam Hitruks pieņēma studentus mājās un mācīja viņus veidot animācijas filmas.

Hitruks režisēja trīs multiplikācijas filmas par Vinniju Pūku 1969. un 1971.–1972.gadā, kā arī 1965.gada multiplikācijas filmu «Bonifācija brīvdienas», 1968.gada filmu «Filma, filma, filma», kā arī filmas «Sala» (1973.gadā), «Ikars un gudrie» (1976.gadā), «Olimpieši» (1982.gadā) un «Lauva un vērsis» (1983.gadā).

Kā animators viņš 102 filmās radīja 200 personāžu.

Hitruks ir dzimis 1917.gada 18.aprīlī Tverā. Vēlāk viņa ģimene pārcēlās uz dzīvi Maskavā, bet no turienes – uz Vāciju. Mācības Hitruks sāka Vācijā, bet pabeidza Maskavā. 1937.gadā viņš sāka darbu multiplikācijas filmu studijā «Sojuzmultfiļm».

Pēc Otrā pasaules kara, kurā arī viņš piedalījās, Hitruks atgriezās studijā. 1962.gadā viņš debitēja kā režisors. Hitruka pirmā filma bija «Stāsts par vienu noziegumu».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu