Fotoreportāža: «Autobusa debesīs» 15 gadu jubilejas koncerts (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Sestdienas vakarā «Paladium» koncertzālē notika pašmāju grupas «Autobuss debesīs» 15 gadu jubilejas koncerts, kura laikā grupa klausītājiem piedāvāja savu labāko dziesmu izlasi. Kā novēroja TVNET, koncerta iesildītāji bija muzikālā apvienība «Nepieradinātais folka orķestris», kas savos koncertos izmanto reti sastopamu instrumentu dažādību, ieskaitot čellu, flautu, saksofonu, vijoli, ukuleli, lietuskoku, sanzu un citus instrumentus.

Savas pastāvēšanas laikā grupa «Autobuss debesīs» izpildījusi gan daudzas komponista Imanta Kalniņa dziesmas, gan pašu komponētus skaņdarbus. Pēc ilgiem laikiem tieši šajā koncertā grupa tos atkal atskaņoja. Izskanēja arī vairāku dziesmu pirmatskaņojumi, kuru autori ir paši grupas dalībnieki.

Grupa «Autobuss debesīs» tika izveidota 1998.gadā, kad bijušie skolas biedri Marts Kristiāns Kalniņš un Emīls Zilberts nolēma īstenot sen lolotu sapni un nodibināja grupu, kuras repertuāra pamatā galvenokārt ir Kalniņa mūzika - gan populārākās dziesmas no dažādiem komponista daiļrades posmiem, gan īpaši sacerējumi tieši šim izpildītāju sastāvam.

Kopš grupas dibināšanas ir izdoti septiņi mūzikas albumi. Mākslinieki ir koncertējuši teju visā Latvijā, muzicējuši vairākās Eiropas valstīs un ASV, piedalījušies daudzos liela mēroga pasākumos, kā arī iestudējuši vairākas apjomīgas koncertprogrammas. Grupā muzicē Marts Kristiāns Kalniņš, Kārlis Auzāns, Emīls Zilberts, Armands Treilihs un Andris Dzenis.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu