Džefs Linns reanimē «ELO» dziesmas, izdod solo (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

9.oktobrī ar veseliem diviem jauniem albumiem mūzikas pasauli pārsteidzis leģendārais grupas «Electric Light Orchestra» (ELO) līderis, producents un komponists Džefs Linns (Jeff Lynne).

64 gadus vecais Džefs Linns izdomājis, ka viņa grupas «Electric Light Orchestra» vecie 1970.gadu ieraksti neskan pietiekoši jaudīgi, un nolēmis labākās dziesmas ieskaņot no jauna. Tā tapis albums «Mr. Blue Sky - The Very Best of Electric Light Orchestra», kurā iekļautas no jauna studijā iemūžinātas 11 ELO dziesmas. To skaitā «Mr. Blue Sky», kas ņemta no 1977.gada plates «Out of the Blue». Dziesmai tapis arī jauns video.

Jaunajā izlasē iekļauta arī viena jauna dziesma «Point of No Return».

Ja ar vienu albumu jums nepietiek, tad Linns parūpējies par vēl vienu. 9. oktobrī izdots arī paša Linna otrais soloalbums «Long Wave», kas seko 1990.gada pirmajam solo veikumam «Armchair Theatre».

«Long Wave»
«Long Wave» Foto: Publicitātes foto

Tiesa, tas nav oriģinālmūzikas ieraksts, bet gan Linna mīļāko jaunības dziesmu kaverversiju albums, kurā iekļautas dziesmas, kas, dzīvojot Birmingemā, veidoja paša Linna muzikālo rokrakstu. Protams, Linns nav pirmais, kas ieskaņo «oldies» standartus. To nesen darījuši arī Rods Stjuarts (Rod Stewart), Fils Kolinss (Phil Collins), Pols Makartnijs (Paul McCartney) u.c. Viens no skaņdarbiem «Mercy Mercy» (1964.gada blūza singls) izvēlēts kā albuma pirmais vēstnesis (skat. video).

Albums ierakstīts laika posmā no 2010. līdz 2012.gadam un UKTop40 sarakstā šonedēļ debitēja augstajā 7.vietā. Nosaukums «Long Wave» aizgūts no jaunības dienu radio klausīšanās - «garie viļņi».

«Šīs dziesmas aizved mani atpakaļ un sniedz to brīvības sajūtu, kas toreiz manī radās, pirmo reizi tās klausoties pa radio,» komentē Linns.

«Manam tēvam radio bija ieslēgts visu laiku, un daudzas no šīm melodijām iespiedušās manā atmiņā jau 50 gadus.

Jūs vien varat iedomāties, cik lieliska sajūta pēc šiem gadiem ir beidzot šīs dziesmas dabūt laukā no prāta.»

Kopš 1970.gada viņš vadījis grupu «Electric Light Orchestra», bijis daļa no superprojekta «Traveling Wilburys» un savu reputāciju spodrinājis kā izcils mūzikas producents.

Linns šobrīd dzīvo Kalifornijā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu