Fotoreportāža: Iepazīstina ar projektu «Raxtu raxti» (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Ceturtdienas vakarā «Sound Division Studio» (Āraišu ielā 34) notika muzikāls pasākums, kurā bija iespēja iepazīties ar jauno latviešu mūzikas projektu «Raxtu raxti», kurā apvienojušies vairāki mūziķi, lai izpildītu komponista Imanta Kalniņa dziesmas tautas mūzikai raksturīgās apdarēs.

Kā novēroja TVNET, projektā «Raxtu raxti» apvienojušies gan grupas «Autobuss debesīs» mūziķi Marta Kristiāna Kalniņa vadībā, gan pazīstami folkmūzikas pārstāvji - Kristīne Kārkla-Puriņa un Edgars Kārklis.

Jaunās mūzikas programmas pamatā ir Kalniņa dziesmas ar Laimas Līvenas, Broņislavas Mārtuževas un Māra Čaklā vārdiem, kuru melodijās un tekstos jūtamas tiešas atsauces uz latviešu tautas mūziku. Tieši tāpēc «Raxtu raxti» izpildījumā šīs dziesmas skan tautas mūzikai pietuvinātā skanējumā, izmantojot ne vien tradicionālos, bet arī tautas mūzikas instrumentus - kokles, dūdas un citus.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu