VEF teritorijā veidos jaunu koncertzāli

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

«Totaldobže Mākslas centrs» VEF teritorijā veidos jaunu koncertzāli, kur notiks laikmetīgās mūzikas koncerti, deju izrādes, instalācijas, izstādes, prezentācijas un citi pasākumi, kas saistīti ar laikmetīgo mākslu Latvijā un ārzemēs. Kā skaidroja «Totaldobže Mākslas centra» pārstāvji, topošajā projektā aicināti atsaukties un piedalīties gan tie, kuriem būtu ieinteresēti sadarboties, gan tie, kuri gribētu atbalstīt šo projektu, kā arī aicināti pieteikties interesenti, kuri vēlētos darboties pie koncertzāles un pasākumu programmas izveides.

Īpašnieks, kura ēkā patlaban darbojas «Totaldobže Mākslas centrs» ir izrādījis savu ieinteresētību un atbalstu «Totaldobže Mākslas centra» attīstībā, nododot tā rīcībā arhitektūras pieminekļa statusa cienīgu VEF ražošanas korpusu, kas būvēts XIX gadsimta beigās un atrodas tieši blakus «Totaldobže Mākslas centra» pašreizējām telpām.

Iecerētās koncertzāles platība būs aptuveni 700 kvadrātmetru, griestu augstums - aptuveni 12 metri. Jumta apgaismojums, balkoni un telpu plānojums ir kā radīti laikmetīgās mūzikas un dejas uzvedumiem un lielformāta instalācijām.

Topošo koncertzāli iecerēts izveidot ne tikai par vietu, kur kvalitatīvi atpūsties, bet nākotnē koncertzāles programmā plānots iekļaut arī prezentācijas, lekcijas, diskusijas un meistarklases, aicinot gan vietējos, gan ārvalstu laikmetīgās mākslas pārstāvjus.

Patlaban ir sāktas sarunas ar Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmiju, Latvijas Kultūras akadēmiju un «PB.lv» par koncertzāles apskaņošanu.

Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu