Lielbritānijā šogad pārdoti par 7 miljoniem mazāk albumu nekā pērn (13)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Digitālās mūzikas pārdošanas apjoms Lielbritānijā 2012.gada pirmajos sešos mēnešos salīdzinājumā ar tādu pašu periodu pirms gada palielinājies par 17,3%, taču šis kāpums nespēj izlīdzināt dramatiski krītošos kompaktdisku un citu fizisko formātu pārdošanas datus. Pirmajos sešos mēnešos fiziskie albumi šogad pārdoti par 7 miljoniem kopiju mazāk nekā pērn, vēsta «NME», atsaucoties uz Lielbritānijas Skaņu ierakstu industrijas (BPI) apkopoto informāciju.

Kopumā 2012.gadā Lielbritānijā pārdoti 43.6 miljoni albumu. Pagājušogad pirmajos sešos mēnešos šis cipars bija 50.5 miljoni.

Digitālās mūzikas pārdošanas apjoms Lielbritānijā palielinājies par 17,3%, par 6% pieaudzis pieprasījums pēc mp3 singliem.

No mūziķiem līderis, gluži kā pagājušogad, ir britu baltā soula dīva Adele ar albumu «21». Otrajā vietā britu soula un R&B mūzikas dziedātājas Emēlijas Sandei (Adele Emeli Sandé) debijas plate «Our Version Of Events», bet 3.pozīcijā jaunās amerikāņu popmūzikas sensācijas Lanas del Rejas (Lana Del Rey) albums «Born to Die».

Singlu konkurencē numur viens ir Beļģijā dzimušais austrāliešu popmūziķis Valijs Debakers (Wally De Backer), kas pazīstams ar skatuves vārdu Gotjē (Gotye) un viņa dziesma «Somebody That I Used To Know».

Lielbritānijas Skaņu ierakstu industrijas pārstāvis Džefs Teilors komentē: «Mums bija vēl viens solīds ceturksnis digitālās mūzikas laukā - gan albumu, gan singlu segmentā. Diemžēl albumu pārdošanas kritums katru gadu ir arvien lielāks, taču

svarīgi piebilst, ka šie dati neņem vērā augošo maksas mūzikas straumēšanas servisu izplatību.»



Viņš piebildis, ka gada otrais ceturksnis varētu būt cerīgāks, jo ar jauniem ierakstiem atgriežas «Mumford & Sons», Robijs Viljamss (Robbie Williams), «The Killers», «The Vaccines», «Muse» un «Plan B».

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu