«Rīgas biržu» jau apmeklējuši vairāk nekā 110 tūkstoši cilvēku

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kopš mākslas muzeja «Rīgas birža» atvēršanas pērn augustā apmeklētāju skaits ir pārsniedzis 110 tūkstošus, piektdien intervijā laikrakstam «Kultūras Diena» saka muzeja vadītāja Daiga Upeniece. «Esam jauns muzejs un nevaram cerēt, ka visa pasaule būtu to vien gaidījusi, lai šis muzejs atvērtos un viņi varētu atbraukt uz šejieni. Daudz strādājam ar tūrisma firmām – ļoti daudzi par mums ir uzzinājuši, pateicoties «Live Riga» [Rīgas Tūrisma attīstības birojs], un mēs labi redzam atgriezenisko efektu. Strādājām arī ar lielu Krievijas mediju grupu, un jūtam, cik daudz krievvalodīgo tūristu nāk skatīties šo māju,» sacīja Upeniece.

Viņa atklāja, ka ārzemju kolēģi uz muzeju brauc aizvien intensīvāk, un tā ir ļoti laba ziņa.

«Rīgas birža»

«Tikko noslēdzās lekciju cikls, ko organizēja Francijas Kultūras institūts, kur pie mums nāca un dalījās pieredzē augstas proves speciālisti no Orsē muzeja un Luvras. Muzejs visnotaļ strauji ir atzīts arī austrumos,» stāstīja muzeja direktore.

Viņa skaidro, ka telpas «Rīgas biržā» ir trīs reizes lielākas par iepriekšējām Ārzemju mākslas muzeja telpām, un ekspozīcijas tagad muzejs rāda savādāk. Pēc viņas stāstītā, lielo muzeju – un arī «Rīgas biržas» – prakse ir tāda, ka parasti tiek rādīta tikai daļa ekspozīcijas. Tā ir iespēja izstādēm un pašas ekspozīcijas atjaunināšanai.

«Protams, gribētos vēl vairāk telpu, jo kolekcija ir liela un brīnišķīga. Patlaban apmeklētājiem nav pieejama lielā ģipša nolējumu kolekcija, ko savulaik veidoja Vilhelms Neimanis pilsētas mākslas muzejam. Tas ir brīnišķīgs mācību materiāls – ļoti vajadzētu tam atrast vietu,» stāstīja Upeniece.

Atgādinām, ka no 8. jūnija līdz 26. augustam Mākslas muzeja Lielajā izstāžu zālē būs apskatāma holandiešu un flāmu vecmeistaru glezniecības izstāde «Floras valstība» no Maskavas mākslas galerijas «Modus Vivendi» kolekcijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu