«2Annas» demonstrēs čehu melno komēdiju «Kinoautomat» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls «2Annas», kas šogad notiks no pirmdienas līdz 3.jūnijam, piedāvās vēl nebijušu skaitu kino seansu – kopumā 24, informē festivāla producente Amanda Boka.

Festivāla programmas galvenais trumpis ir pasaules klases īsfilmu konkursa programmas – pēdējos gados festivāls izrādījis filmas, kas saņēmušas ASV Kinoakadēmijas balvu Oskaru, Eiropas Kinoakadēmijas, Kannu, Berlīnes Starptautiskā kinofestivāla un citas balvas. Norisināsies arī Baltijas autoru darbu konkurss, kurā varēs redzēt spēcīgāko no jauno režisoru radītā īsmetrāžas formātā.

Galvenais ārpuskonkursa fokuss – pasaulē pirmās interaktīvās filmas 1967. gadā Čehoslovākijā tapušās melnās komēdijas «Kinoautomat» seansi, kuros skatītāji filmas laikā varēs radīt paši savu kino – ar balsošanas iekārtām. «Kinoautomat» pasaulē demonstrēta vien dažas reizes tās sarežģītās izrādīšanas dēļ, bet Latvijā norisināsies veseli divi ekskluzīvi seansi 28. un 29.maijā «Kino Citadele».

Festivālā «2Annas» būs arī īpaša igauņiem veltīta filmu programma, jo igauņi šogad svin nacionālā kino simtgadi.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu