Izdevniecība «The White Book» laiž klajā «Endera spēli» (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jaunā izdevniecība «The White Book», kas pagājušogad Latvijā debitēja ar amerikāņu scenārista un rakstnieka Džordža Mārtina (George R. R. Martin) romāna «Troņu spēle» (Game of Thrones) piro grāmatu, šonedēļ laidusi klajā jaunu zinātniskās fantastikas darbu - Orsona Skota Kārda (Orson Scott Card) romānu «Endera spēle» («Ender’s Game»), informē jaunās izdevniecības valdes priekšsēdētāja Santa Svaža.

Grāmata nonākusi tirdzniecībā jau aprīļa vidū.

Orsona Skota Kārda romāns «Endera spēle» pamatoti tiek uzskatīts par vienu no visu laiku leģendārākajiem zinātniskās fantastikas darbiem pasaulē, tomēr gan kritiķi, gan lasītāji vienprātīgi atzīst, ka «Endera spēle» ir daudz vairāk nekā zinātniskā fantastika. Romāns tulkots vairāk nekā 30 valodās un izdots gan ASV, gan Eiropā, Āzijā un arābu valstīs. Šis romāns 1985. gadā saņēmis «Hugo» balvu, kas ir prestižākais zinātniskās fantastikas apbalvojums pasaulē un ko katru gadu piešķir Pasaules zinātniskās fantastikas biedrība (WSFS). Savukārt 1986. gadā romāns saņēmis «Nebula» balvu, kas ir prestižākais zinātniskās fantastikas žanra apbalvojums ASV. Romāna «Endera spēle» autoram 2008. gadā piešķirts Margaret A. Edwards apbalvojums par mūža ieguldījumu pusaudžu literatūrā, ko piešķir Amerikas Literatūras asociācija.

«Endera spēle»
«Endera spēle» Foto: publicitātes

modernlibrary.com

«Endera spēle»

«Endera spēle» ir zinātniskās fantastikas romāns jauniešiem un pieaugušajiem, ko sarakstījis Orsons Skots Kārds un kā centrā ir zēns vārdā Enders. Romāns sāka savu dzīvi kā stāsts, kas 1977. gada augustā ar šādu nosaukumu tika publicēts žurnālā Analog Science Fiction and Fact. Vēlāk, 1985. gadā, Kārds stāstu paplašināja par romānu, bet 1991. gadā autors publicēja uzlabotu romāna versiju. Romānam «Endera spēle» ir seši turpinājumi, ir pieejamas datorspēles un komiksi, kas balstīti uz šā romāna sižetu, kā arī tiek veidota filma pēc «Endera spēles» motīviem.

Izdevniecības «The White Book» izdotā «Endera spēle» ir šā romāna otrais izdevums latviešu valodā. Romānu no angļu valodas tulkojis Dainis Leinerts, māksliniece Enrika Ernestsone.

Anotācija. Jau divreiz, karojot pret noslēpumainu citplanētu civilizāciju, Zeme gandrīz tikusi uzvarēta, taču abas reizes cilvēcei tomēr izdevies sakaut daudz spēcīgākās iebrucēju flotes. Lai uzvarētu izšķirošajā sadursmē, topošie virsnieki tiek apmācīti jau no agras bērnības. Prestižajā Kaujas skolā tiek uzņemts arī brīnumbērns Enders. Skaudrie apstākļi un apkārtējo nežēlība liek viņam šaubīties, kas gan ir īstie ienaidnieki: citplanētieši, citi bērni vai varbūt skolotāji? Vai patiešām no Endera ir atkarīgs cilvēces liktenis? Tomēr stāsta centrā nav nedz kaujas, nedz tehnoloģijas, bet gan cilvēka iekšējā cīņa.

Aizraujošs un satraucošs un stāsts par brīvu gribu, par taisnību un morāli, par jaunu ģēniju, kas lemts vientulībai...

Pirmo reizi latviski izdots 2008.gadā.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu