Mūziķi piedalīsies Sv.Jāņa baznīcas labdarības koncertos

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

21. un 28. aprīlī Rīgas Sv.Jāņa baznīcā ar dažādu mūziķu piedalīšanos notiks divi labdarības koncerti, kur visi biļešu ieņēmumi tiks izmantoti baznīcas fasādes atjaunošanai, informēja Rīgas Sv.Jāņa baznīcas draudzes locekle Gunta Sloga.

21. aprīlī plkst. 19 notiks akadēmiskās mūzikas koncerts «Vakara dziesma», kurā Latvijas Radio koris un Sergejs Jēgers atskaņos Pētera Barisona, Marģera Zariņa un Romualda Kalsona dziesmas.

Šajā koncertā Iveta Apkalna spēlēs Aivara Kalēja lūgšanu, Gunta Davidčuka, Artis Sīmanis un Kristīne Adamaite atskaņo Ērika Ešenvalda «Dāvida dziesmas», savukārt orķestra «Sinfonietta Rīga» baroka ansamblis uzstāsies ar čehu baroka komponista Jana Dismas Zelenka Sonāti.

Pirmo labdarības koncertu noslēgs Valsts akadēmiskais koris «Latvija» ar Imanta Kalniņa «Mīlestību» un Oskara Šepska «Ozianna».

Otrs Rīgas Sv.Jāņa baznīcas labdarības koncerts notiks 28.aprīlī plkst. 19. Koncertā «Mana dziesma» klausītājus priecēs populāri dziedātāji un komponisti.

28.aprīļa labdarības koncertā piedalīsies arī komponists Jānis Lūsēns
28.aprīļa labdarības koncertā piedalīsies arī komponists Jānis Lūsēns Foto: Publicitātes foto

Šajā muzikālajā priekšnesumā komponists Jānis Lūsēns atskaņos savas dziesmas kopā ar Kristīni Zadovsku un Uģi Rozi. Valta Pūces mūzika izskanēs Aijas Andrejevas un čellista Valtera Pūces sniegumā, savukārt Marts Kristiāns Kalniņš iejutīsies gan Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokoperas «Kaupēn, mans mīļais» Dzejnieka tēlā, gan atskaņos Imanta Kalniņa dziesmas. Koncertā dziedās arī Jāzepa Mediņa mūzikas skolas zēnu koris.

Sloga vēstīja, ka Rīgas Sv.Jāņa baznīcas skaistākās rotas nav tikai izcilais rokoko altāris un krāšņās ribu velves, bet arī Latvijā vienīgais kāpņu veida zelmenis, virs kura paceļas viens no Rīgas torņu gaiļiem. Tagad šī unikālā baznīcas fasāde sākusi drupt, un tās atjaunošanai nepieciešami apmēram 100 000 latu, taču draudzei šādu līdzekļu nav, tādēļ sadarbībā ar virkni Latvijas mūziķu tiek rīkota labdarības akcija «Glābsim Jāņa baznīcu».

Biļetes iepriekšpārdošanā uz labdarības koncertiem var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs.

Vienu latu Sv.Jāņa baznīcas fasādes atjaunošanai var ziedot, arī zvanot pa ziedojumu tālruni 90 006 586.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu