Kriss Mārtins: Tiesāšanās mani iedvesmojusi (6)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu grupas "Coldplay" solists paziņojis, ka pret grupu ierosinātā tiesas prāva par plaģiātismu iedvesmojusi viņu rakstīt labākas dziesmas.

Pagājušā gada decembrī Džo Satriani iesūdzēja britu grupu tiesā, apsūdzot to plaģiātismā un apgalvojot, ka "Coldplay" dziesmā "Viva La Vida" iekļautas būtiskas viņa 2004.gada instrumentālā skaņdarba "If I Could Fly" daļas, kā arī pieprasot kompensāciju un daļu no grupas gūtās peļņas. Taču, kā apgalvo Mārtins, viņš no tā mācējis gūt labumu.

"Daži cilvēki šobrīd pret mums tiesājas, un, lai arī sākumā tas bija nomācoši, tagad tas patiešām iedvesmo," viņš atzinis kādā intervijā grupas oficiālajai mājaslapai "Coldplay.com". "Tu sāc domāt: labi, ja visi cenšas mums atņemt mūsu labāko dziesmu, uzrakstīsim vēl 25 labākas par šo! Tāpēc tajā brīdī, kad es jau grasījos kļūt resns un pašapmierināts, es atradu iedvesmu. Tagad mums ir ko pierādīt, vairāk nekā jebkad."

Satriani nav vienīgais mūziķis, kas apsūdzējis grupu plaģiātismā, - maija sākumā viņam pievienojies arī Jusufs Islams (kādreizējais Kets Stīvenss), apgalvojot, ka dziesmas "Viva La Vida" pamatā ir viņa 1970. gada skaņdarbs "Foreigner Suite".

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu