Radiohead sāk ierakstīt jaunu albumu (13)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Britu grupa "Radiohead" pagājušajā nedēļā atgriezusies studijā, sākot jaunā albuma ierakstu, mūzikas žurnālam NME apstiprināja grupas basģitārists Kolins Grīnvuds.

Iepriekšējais bija 2007.gada ieraksts "In Rainbows". Jauno albumu producēs Naidžels Gordičs, kas ar Radiohead sadarbojas kopš viņu 1997.gada albuma "OK Computer" un nereti tiek dēvēts par grupas sesto biedru.

"Mēs tikko pagājušajā nedēļā sākām strādāt studijā. Tas bija patiešām jauki, un viss skanēja labi. Tās ir pirmās dienas, un viss ir mazliet haotiski, jo gaisā virmo visādas idejas, bet ir lieliski atgriezties studijā," stāstīja Grīnvuds.

Mūziķis arī slavēja grupas ilggadīgo producentu.

"Viņš ir izcils. Viņš spēj panākt, lai viss izklausās kā laba sadarbība, nevis kā skaņas, kas rodas, mums vienam otru mēģinot nogalināt," piebilda mūziķis.

Viņš neminēja, kādā formātā "Radiohead" varētu izlaist savu nākamo ierakstu.

"Radiohead" 2007.gadā satricināja mūzikas industriju, par savu jauno albumu "In Rainbows" piedāvājot faniem pašiem noteikt cenu par ieraksta lejupielādēšanu.

Kaut arī šāds risinājums mūzikas pasaulē tika vērtēts pretrunīgi, ekspertu aplēses liecina, ka "Radiohead" drosmīgais solis ir atmaksājies - "In Rainbows" digitālā un fiziskā formātā ir pārdots vairāk nekā trīs miljonos eksemplāru, bet vinila izdevums 2008.gadā kļuva par vislabāk pirkto platēs izlaisto ierakstu.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu