Sareika un Eltss tiekas «Ziemeļu simfonijā»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / LNSO

16. martā plkst. 19 Lielajā Ģildē Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un bijušais LNSO galvenais diriģents Olari Eltss aicina uz koncertu «Ziemeļu simfonija». Kā soliste šajā koncertā uzstāsies izcilā latviešu vijolniece Vineta Sareika, informē LNSO komunikāciju vadītājs Mārtiņš Pučka.

Koncerta programmā: Erki Svens Tīrs «Meklējot saknes» (veltījums Sibēliusam), Igors Stravinskis Vijoļkoncerts Re mažorā, Žans Sibēliuss Otrā simfonija Re mažorā op. 43.

LNSO ir īpašs prieks paziņot, ka jaunajā 2012./13.gada sezonā Vineta Sareika ir piekritusi sadarboties ar LNSO arī kā orķestra koncertmeistare. Līdzīgi kā daudzi simfoniskie orķestri pasaulē, arī LNSO ir nolēmis aicināt augstas raudzes vijolniekus uz vakanto koncertmeistara vietu, lai pēc tam kopīgi izlemtu, kam uzticēt koncertmeistara pienākumus.

Kā soliste Vineta regulāri uzstājas ar daudziem izciliem orķestriem un tādiem diriģentiem kā Polu Gudvinu, Džilbertu Vargu, Andri Nelsonu, Dērku Brosē, Tadeušu Voicehovski, Žanu Bernāru Pomjē.

Vineta Sareika bieži piedalās arī pazīstamos Eiropas kamermūzikas festivālos:

Zalcburgas festivālā Austrijā, Verbjē festivālā Šveicē, Santanderas mūzikas svētkos Spānijā, kā arī daudzos festivālos Francijā: Monpeljē Francijas radio festivālā, Živernī festivālā, Dovilas Lieldienu mūzikas festivālā, Eksanprovansas festivālā, Pablo Kazalsa festivālā un Mentonas festivālā. Viņa uzstājusies arī citos prestižos mūzikas pasākumos, piemēram, Karalienes Elizabetes muzikālajā kruīzā.

Diriģents Olari Eltss
Diriģents Olari Eltss Foto: Publicitātes foto / LNSO

Biļetes uz 16. marta koncertu var iegādāties «Biļešu paradīzes» un Lielās Ģildes kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu