Grāmatā aicina atteikties no pasaulīgajiem kārdinājumiem (10)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Apgāds «Lietusdārzs» izdevis bijušā Hārvarda universitātes pasniedzēja, psiholoģijas doktora, ceļotāja un viena no pasaulē pazīstamākajiem garīgajiem skolotājiem Rāmdasa (Ram Dass) grāmatu «Atveries mīlestībā» («Be Love Now»), informē izdevniecībā. Šī grāmata ir parādījusi sirds ceļu miljoniem cilvēku visā pasaulē − ceļu uz beznosacījumu mīlestību un cilvēka apziņas dzīlēm.

Rāmdasa grāmatas ir pārdotas miljoniem eksemplāru lielā tirāžā un tulkotas daudzās pasaules valodās. Viņa lekcijas kļuvušas par neskaitāmu svētceļnieku mērķi un pieturu ceļā uz apskaidrību.

Foto: publicitātes

Rāmdass izmanto savu pieredzi un stāsta par ceļojumiem uz Indiju, tikšanos ar guru Maharadžī, viņa paveiktajiem brīnumiem un bezgalīgo mīlestību, kas vada tālākā gara attīstībā. «Atveries mīlestībā» ir gan dziļi personīgs, gan visaptverošs vēstījums, kas atver sirdi un prātu. Tas ir stāsts par to, kā sniegt un saņemt mīlestību. Autors vēsta:

«Ja es aizeju uz vietu sevī, kas ir mīlestība, un tu aizej uz vietu sevī, kas ir mīlestība, mēs esam kopā mīlestībā. Tad tu un es, mēs patiešām esam mīlestībā, mēs paši esam mīlestība. Tas ir slieksnis, ieeja uz Vienotību. Tā ir vieta, kurā iegāju, kad sastapu savu guru.

Pirms vairākiem gadiem Indijā sēdēju kāda maza tempļa pagalmā Himalaju kalnu pakājē. Ap manu guru Maharadžī pulcējās trīsdesmit vai četrdesmit cilvēku liels pūlis. Šis vecais vīrs, aptinies ar pledu, sēdēja uz dēļu gultas, un uz īsu, neparastu brīdi visi bija apklusuši. Tas bija meditatīvs klusums kā atklāts lauks vējainā dienā vai dziļš, skaidrs ezers bez vilnīšiem. Es sajutu mīlestības viļņus starojam uz manu pusi, maigi apskalojot mani kā kādā tropu krastā, iegremdējot mani, šūpojot mani, glāstot manu atvērto dvēseli.»

Bērnu ārsts, reanimatologs Pēteris Kļava, šo grāmatu raksturojot, saka: «Šī ir grāmata par mūsu planētas vienu no noslēpumainākajiem avatāriem mahatmām, kas pārvarējis laiku un telpu. Nav iespējams izteikt šī skolotāja spēku un žēlsirdību, un to, kā tas var ietekmēt ikvienu cilvēku, kas sirdī ilgojas pēc Dieva. Hārvardas psiholoģijas profesoram Ričardam Alpertam (Rāmdasam) bija laime pavisam neilgu laiku būt pie šī skolotāja. Grāmatā viņš ikvienam saprotamā veidā izklāsta, kā praktiski tiek pieredzēts apskaidrības stāvoklis un kā šādā stāvoklī tiek uztverta pasaule.»

No angļu valodas tulkojušas Signe Ābola un Dace Saule.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu