LSO sezonas izskaņā trīs koncerti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Liepājas simfoniskais orķestris (LSO) 2008./2009.gada koncertsezonas izskaņā saviem klausītājiem piedāvās trīs interesantus koncertus, kuros muzicēs viesmākslinieki no Eiropas un ASV. Biļetes jau nopērkamas Biļešu Paradīzes kasēs.

17. aprīlī plkst. 19 pirmo reizi Liepājas Simfonisko orķestri diriģēs Tadeušs Voicehovskis no Polijas. Maestro labi pazīstams opermūzikas mīļotājiem, kas Latvijas Nacionālajā operā skatījušies Ž. Bizē "Karmenu" ar Voicehovski pie diriģenta pults. Kā viesdiriģents viņš muzicējis ar gandrīz visiem Polijas simfoniskajiem orķestriem. Diriģējis Eiropā, ASV, Japānā, kā arī Latīņamerikas valstīs.

Viņa repertuārā ir lielākā daļa no pasaulē pieprasītā un populārā simfoniskās mūzikas repertuāra. Liepājā ievērojamais poļu mākslinieks ar Liepājas Simfonisko orķestri atskaņos Šūmaņa 4. simfoniju, Gļinkas uvertīru operai "Ruslans un Ludmila", bet kopā ar jauno talantīgo latviešu vijolnieci Vinetu Sareiku – Bartoka 1. koncertu vijolei.

V. Sareika absolvējusi Parīzes nacionālo konservatoriju. Kā soliste un ar trio Salvador Dali uzstājusies vairākās slavenās Parīzes zālēs – Luvrā, Parīzes Radio namā u.c., kā arī piedalījusies turnejā pa lielākajām Japānas pilsētām.

15. maijā plkst. 19 Liepājas Teātrī notiks koncerts "Brodvejas mūziklu valdzinājums" ar Geršvina, Bernstaina, Portera u.c. populāru komponistu mūziku. Soliste šajā vakarā būs Tičīna Vona no ASV, kas Latvijā uzstājusies Kamermūzikas festivālā un Lielās Mūzikas balvas pasniegšanas ceremonijā. Tičīnas Vonas repertuārs ir ļoti plašs. Viņa ir lieliska gan klasiskajā repertuārā – Bēthovena, Brāmsa, Mālera, Verdi dziesmās un mesās, gan arī Bernsteina un Geršvina mūziklos.

22. maijā plkst. 19 Graudu ielas koncertzālē klausītājus gaida literāri muzikāls vakars "Meistars un Margarita". M. Bulgakova lieliskā romāna nosaukuma izmantošana te nav nejauša. Izvēlētā mūzika sasauksies ar šo literāro darbu. Skanēs P. Čaikovska, M. Musorgska, B. Bartoka mūzika, bet būs arī latviešu komponistu J. Nīmaņa un M. Dombrovskas darbu pirmatskaņojumi.

Populārais Liepājas Teātra aktieris Egons Dombrovskis lasīs fragmentus no romāna un palīdzēs izaust jaunu kompozīciju, kuru iecerējusi un iestudējusi LSO diriģente Laura Staša.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu