Dailes teātra viesizrādes martā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Gunārs Janaitis

Martā Dailes teātris ar izrādi «Gūsteknis pilī» viesosies Jelgavā, Lilitas Ozoliņas monoizrādi «Regīna» būs iespējams noskatīties Ikšķilē, bet romantisko komēdiju «Noslēpumainā zvaigzne» – Cēsīs, informē Dailes teātra pārstāve Liene Jakovļeva.

3.martā plkst.14 Jelgavas pilsētas kultūras namā aktieri Juris Kalniņš, Gints Grāvelis, Juris Bartkevičs, Pēteris Liepiņš, Lauris Dzelzītis un Pēteris Šogolovs jelgavniekiem piedāvās Raimonda Staprāna dokumentāldrāmu «Gūsteknis pilī», ko iestudējis Kārlis Auškāps.

Skats no Dailes teātra izrādes "Gūsteknis pilī"
Skats no Dailes teātra izrādes "Gūsteknis pilī" Foto: Publicitātes foto / Gunārs Janaitis

«Es palikšu savā vietā, jūs palieciet savās,» – cilvēks, kurš teicis šos katram latvietim zināmos vārdus, izolēts no ārējās pasaules un pilnīgi ignorēts, mīt Rīgas pilī. Viss ir jau iepriekš nolemts – kā izrāde, kā traģikomisks leļļu teātris... Pagātni nevar atgriezt, bet var mēģināt izprast – to darīt tiek aicināti arī jelgavnieki.

30. martā plkst.19 Ikšķiles tautas namā viesosies aktrise Lilita Ozoliņa ar monoizrādi «Regīna», kuras pamatā ir ikšķilietes Noras Ikstenas darbs «Esamība ar Regīnu». Sievietes un mākslinieces esamība vienmēr ir mīkla. Šī ir iespēja atklāt pavisam citu Regīnu Ezeru, nekā pazīstam no viņas prozas vai latviešu literatūras stundām. Un šī ir arī trīs spēcīgu personību un paaudžu tikšanās.

Pēc izrādes skatītāji aicināti uz tikšanos ar aktrisi Lilitu Ozoliņu, rakstnieci Noru Ikstenu un režisori Lauru Grozu.

Skats no Dailes teātra izrādes "Noslēpumainā zvaigzne"
Skats no Dailes teātra izrādes "Noslēpumainā zvaigzne" Foto: Publicitātes foto / Gunārs Janaitis

31.martā plkst.18 Dailes teātris viesosies Cēsīs, kur a/s «CATA» zālē rādīs Mihaila Gruzdova iestudēto Mihaila Sebastiana romantisko komēdiju «Noslēpumainā zvaigzne». Izrādē spēlē Inita Dzelme, Gints Grāvelis, Ģirts Ķesteris, Mirdza Martinsone, Juris Žagars, Juris Bartkevičs, Valdis Liepiņš, Aldis Siliņš, Sarmīte Rubule un Olga Dreģe.

Biļetes nopērkamas izrāžu norises vietās, kā arī «Biļešu paradīzes» kasēs un www.bilesuparadize.lv.


KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu