Nīls Jangs: Mūsdienu mūzikas skaņa mani kaitina

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nīls Jangs (Neil Young) nopēlis 21.gadsimta mūzikas ierakstu skaņas kvalitāti, sakot, ka to klausīšanās viņu kaitinot. Kanādiešu izpildītājs, kurš 2010.gadā izdeva savu 33.albumu «Le Noise», mūzikas ierakstu skaņas kvalitāti raksturojis kā «sliktāko skaņu, kāda mums jebkad bijusi».

«Esmu sapratis, ka mūsdienu skaņas kvalitāte mani neapmierina,» viņš sacījis «MTV News».

«Man tā nepatīk. Tā mani vienkārši sadusmo.

Ne mūzikas kvalitāte, bet gan tas, ka dzīvojam 21.gadsimtā un mums ir sliktākā skaņa, kāda jebkad bijusi. Tā ir sliktāka nekā gramofona platēm. Kur ir mūsu ģēniji? Kas noticis?»

Jangs uzsvēra, ka, viņaprāt, cilvēki ir mainījuši savus klausīšanās paradumus tā, lai sadzīvotu ar mūsdienu ierakstu slikto kvalitāti.

«Man patīk mūziķiem to norādīt,» viņš piebilda. «Tas ir iemesls, kāpēc mūsdienās cilvēki mūziku klausās citādi. Ritms ir visa pamatā, un neko citu īsti nevar dzirdēt mūzikas izšķirtspējas dēļ. Kvalitatīvas mūzikas siltums un dziļums ir zaudēts.»

Jangs piebilda, ka, neskatoties uz veidu, kā mūsdienu mūzika ierakstīta, viņš nenoniecina jaunās grupas, kuras to rada. Viņš nosauca «Mumford and Sons» un «My Morning Jacket» kā savas mīļākās jaunās grupas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu