Skaties īsfilmu «Latvijas skaistākā sieviete»!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Decembra sākumā (9.12.) pirmizrādi piedzīvojusī Ivara Blanka īsfilma «Latvijas skaistākā sieviete» tagad vērojama arī internetā!

Īsfilma «Latvijā skaistākā sieviete» ir uz mūsdienām pārnests stāsts par Sniegbaltīti un septiņiem rūķīšiem, kurā katrs klasiskās pasakas varonis izteiksmīgi projicējas kādā no šodienas Latvijas sabiedrības zīmīgākajiem tipāžiem. Filmā stāstīts par kādu jaunu meiteni Sņežanu, kura pilnībā nekontrolē savu dzīvi. Tā mētā viņu augšā lejā, bet, pateicoties daiļumam, meitenei vienmēr paveicas.

Alla Petrovna - Gerda Pulkstene
Alla Petrovna - Gerda Pulkstene Foto: publicitātes
Septiņi rūķīši
Septiņi rūķīši Foto: publicitātes

«Latvijas skaistākā sieviete» ir ironiska, mūsdienām adaptēta pasakas par Sniegbaltīti un septiņiem rūķīšiem versija - stāsts par jaunu meiteni, kuras ceļā dzīve liek ne mazums šķēršļu, taču skaistajai Sņežanai vienmēr paveicas un izdodas tos pārvarēt.

«Par iedvesmu manai filmai kalpoja apkārt pastāvošā un medijos kultivētā sieviešu konkurences nežēlība - sacenšanās par skaistumu, statusu un ietekmi, tāpēc arī uz humora nots vēlējos uz šo fenomenu paskatīties citādāk,» stāsta filmas režisors. «Lai arī filmas pamatā ir stāsts ar augstu morāli,

tās mērķis ir skatītāju izklaidēt, nevis mācīt.

Filmas tapšanā piedalījušies gan kino jomas profesionāļi, gan amatieri. Tās režisors un producents ir Blanks, operators un montāžas režisors - Mārcis Ruiķis, operators - Mārcis Ābele. Sņežanas lomu spēlē Evita Vilde, Allas Petrovnas tēlā iejutusies Gerda Pulkstene, Sergeju atveido Varis Piņķis, bet Prinča lomā būs redzams Alvis Buls.

Mednieka Sergeja lomā JRT aktieris Varis Piņķis
Mednieka Sergeja lomā JRT aktieris Varis Piņķis Foto: publicitātes

Blanks kino jomā darbojas kopš 2009.gada. Kino režisora ampluā Blanks debitēja ar īsfilmu «Meistars», kas guva vietēja mēroga atzinību un tika izrādīta kino festivāla «2Annas» ietvaros. Kā atzinis pats režisors, viņa otrais kino projekts «Latvijas skaistākā sieviete» bijis izaicinājums, jo kino režija nav viņa pamatnodarbošanās, bet brīvā laika pavadīšanas veids ar mērķi izklaidēt un iepriecināt savu skatītāju, piedāvājot viņam vieglu un asprātīgu kino, kas nemoralizē, bet liek aizdomāties par katra paša dzīves pamatvērtībām.

Īsfilma "LATVIJAS SKAISTĀKĀ SIEVIETE" from Tritone Studio on Vimeo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu