Vēbers uzrakstījis dziesmu Eirovīzijas dalībniekam (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pazīstamais britu komponists Endrū Loids Vēbers pabeidzis dziesmu Lielbritānijas pārstāvim Eirovīzijas dziesmu konkursā, kurš šogad notiks Maskavā, svētdien ziņoja britu laikraksts "Mail on Sunday".

Dziesmas nosaukums ir "Mans laiks" ("My Time"), un tā tika uzrakstīta divās stundās. Tajā apvienoti balādes un deju mūzikas elementi. Kā uzskata laikraksts, komponists konkursam izvēlējies "negaidīti riskantu stratēģiju".

"Dziesma uzrakstīta tā, kā to būtu uzrakstījis jebkurš cita dalībnieks, taču es nonācu pie pareiza vai nepareiza secinājuma, ka vairākums valstu centīsies "aizpildīt" stadionu. Dziesmās, kuras jau esmu redzējis, izmantotas skaistas meitenes ar četriem dejotājiem, kārtslēcēji, daiļslidotāji, ziloņi utt.," teica Loids Vēbers.

"Dramatiskais aktieris manī ieteica man tik lielā telpā iet citu ceļu. No manis gaida spēcīgu balādi, tāpēc es uzrakstīju dziesmu, kurai būs divi virzieni - tā būs dziesma Selīnas Dionas stilā un arī deju ritmā," viņš paskaidroja.

Dziesmas teksta autore ir amerikāniete Daiena Vorena, kas sacerējusi tekstus daudzām populārām kompozīcijām.

Loids Vēbers atzinās, ka nesaprot viņam adresēto kritiku par amerikānietes iesaistīšanu dziesmas tapšanā. "Amerikāņi katru gadu raksta tekstus dalībniekiem no Krievijas. Nav tāda noteikuma, kas man aizliegtu uzaicināt teksta autoru no Amerikas. Es vērsos pie diviem pazīstamiem britiem, taču viņi nespēja man palīdzēt," intervijā svētdienas izdevumam stāstīja komponists.

Pašlaik Loida Vēbera vadībā notiek nacionālais televīzijas konkurss, kurā tiek izraudzīts britu pārstāvis Eirovīzijas konkursā. Konkursa fināls ar nosaukumu "Tu esi vajadzīgs savai valstij" ("Your Country Needs You") plānots 31.janvārī.

Pazīstamais komponists, mūziklu autors un "Oskara" prēmijas laureāts Endrū Loids Vēbers 2008.gadā sāka strādāt, lai atgūtu Lielbritānijai pēdējos gados zaudētās pozīcijas Eirovīzijā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu