BBC aptaujā «Sound of 2012» uzvarējis Maikls Kivanuka (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Raidsabiedrības BBC aptaujas «Sound of 2012» uzvarētājs ir 24 gadus vecais britu soulmūzikas dziedātājs Maikls Kivanuka (Michael Kiwanuka), ziņo ārvalstu prese.

«Kivanuka nav nekas oriģināls soulmūzikas pasaulē, taču, ja viņš izklausās kā Bils Viterss, van Morisons vai «The Temptations», tad tas noteikti nav nemaz slikti,» raksta kāds no britu mūzikas kritiķiem.

Kivanuka dzimis Londonā Ugandas imigrantu ģimenē. Jaunībā bijis liels «Radiohead» un «Nirvana» fans, līdz atklājis 1960.gadu soula leģendas Otisa Redinga (Otis Redding) mūziku. Strādājis kā sesiju mūziķis repera Tinie Tempah producenta «Labrinth» studijā.

Drīz Kivanukas talantu ievēroja Pols Batlers (Paul Butler) no grupas «The Bees», un mūziķis parakstīja līgumu ar izdevniecību «Communion Records». Par jauno mūziķi drīz ieinteresējas pati Adele, kas uzaicina Kivanuku kā savas tūres viesi. Vēlāk to pašu izdara arī dziesminiece Laura Mārlinga (Laura Marling).

BBC veidotais saraksts ir balstīts uz vairāk nekā 160 mūzikas industrijas pārstāvju un žurnālistu ieteikumiem.

Aptaujas otrajā vietā ierindojās Losandželosas hiphopa grupējuma «Odd Future» (OFWGKTA - Odd Future Wolf Gang Kill Them All) dalībnieks Frenks Oušens (Frank Ocean), kas sadarbojies ar Jay-Z un Kanji Vestu (Kanye West) jaunajā reperu projektā «Watch the Throne». Trešajā vietā Hārlemas hiphopa jaunā zvaigzne Azīlija Benksa (Azealia Banks), kuru pagājušogad britu mūzikas žurnāls NME kronēja par stilīgāko personu mūzikā.

Iepriekšējo gadu aptaujas uzvarētāji ir bijuši «Jessie J», Elija Gouldinga, «Little Boots», Adele, Mika, Korīna Beilija Reja, «The Bravery», «Keane» un «50 Cent».


BBC Sound of 2012

A$ap Rocky
Azealia Banks
Dot Rotten
Dry The River
Flux Pavillion
Frank Ocean
Friends
Jamie N Commons
Lianne La Havas
Michael Kiwanuka
Niki & The Dove
Ren Havrieu
Skrillex
Spector
Stooshe

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu