Pasniegtas Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas (241)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Jau desmito reizi pasniegtas Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas.

Par gada labāko debiju šogad atzīts "Borowa MC" albums "Trepis iz nakurīni", ko izdevusi ierakstu kompānija "Mikrofona ieraksti". "Trepis iz nakurīni" atzīts arī par gada labāko hip hop albumu.

Nominācijā Labākā rock dziesma balvu saņēma "Prāta vētras" dziesma "Četri krasti". Kompozīcijas teksta autors ir Renārs Kaupers, bet mūzikas autori ir "Prāta vētra".

"Prāta vētra" balvu saņēma arī nominācijā Labākais rock albums par albumu "Četri krasti", ko izdevis "BrainStorm Records".

Par labāko pop dziesmu atzīta "U.K." izpildītā dziesma "Pekinā ir auksti (Pekiniešu suns)". Mūziku šai dziesmai radījis Rolands Ūdris.

"Platforma Records" izdotais "U.K." albums "K.U." atzīts par gada labāko pop albumu.

Nominācijā Labākā deju mūzikas dziesma balvu saņēma Ladybird izpildītā kompozīcija "Bring Me Light".

Savukārt nominācijā Labākais deju mūzikas albums balvu saņēma albums "Revolūcija", ko izpilda Edijs, Emi un Shons un ko izdevis "Baltic Records Group".

Nominācijā Labākā hip hop dziesma balvu saņēma "Borowa MC" izpildītā dziesma "Vysskaistuokajai meitiņai".

Nominācijā Labākais šlāgeris vai kantrī dziesma balvu saņēma dziesma "Vēlais pīlādzis", ko izpilda Ance Krauze un Normunds Rutulis. Dziesmas vārdus radījis Guntars Račs, bet mūzikas autors ir Raimonds Pauls.

Nominācijā Labākais šlāgeru vai kantrī mūzikas albums balvu saņēma "Mikrofona ierakstu" izdotais albums "Zili brīnumi", kurā Raimonda Paula melodijas dzied Ance Krauze un Normunds Rutulis.

Savukārt nominācijā Labākais mūsdienu tautas mūzikas albums balvu saņēma "Iļģu" albums "Totari", ko izdevusi ierakstu kompānija "Upe tuviem un tāliem".

Nominācijā Labākais akadēmiskās mūzikas albums balvu saņēma "Imants Kalniņš. Sestā simfonija", kur skaņdarbu izpilda Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un Valsts akadēmiskais koris "Latvija". Albumu izdevis Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris.

Par labāko instrumentālo, filmu vai teātra mūzikas albumu atzīts "Melanholiskais valsis", kur jauniešu koris "Kamēr" izpilda Raimonda Paula dziesmas. Albumu izdevusi ierakstu kompānija "Mikrofona ieraksti".

Par labāko mūzikas albumu bērniem atzītas "Pasaku dziesmas", ko izdevusi "Upe tuviem un tāliem".

Savukārt par labāko mūzikas videoklipu atzīts "Brainstorm" kompozīcijas "Thunder Without Rain" videoklips. Tā režisori ir Aivars Čivželis un Kaspars Roga, producents "Vilks studio" un izdevējs - "BrainStorm Records".

Par labāko koncertierakstu video tika atzīts "Prāta vētras" koncertieraksts "Četri krasti", ko izdevis "BrainStorm Records".

Nominācijā Gada radiohits balvu saņēma "Putnu balles" izpildītā kompozīcija "Spārni un vējš". Dziesmas vārdu un melodijas autors ir Mārtiņš Freimanis, bet albumu izdevis "MicRec PM".

Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu par mūža ieguldījumu mūzikas attīstībā saņēma vijolnieks, saksofonists, komponists, dziesmu aranžētājs un diriģents Alnis Zaķis.

Komentāri (241)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu