Dženeta Džeksone kļuvusi piesardzīgāka (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikāņu dziedātāja Dženeta Džeksone, kas 2004. gadā tīši vai netīši atkailināja krūti televīzijas tiešraidē, kļuvusi piesardzīgāka. Kaut gan viņas dekoltē joprojām ir ievērības cienīgs, dziedātāja vairs nevēlas nokļūt skandālu epicentrā.

Nesen Japānā, reklamējot jaunāko albumu "20 Y.O.", Džeksone uz preses konferenci ieradās, tērpusies kimono. "Man tas patīk. Tas ir ļoti skaists. Es tajā jūtos ērti, jo tas nav pārāk šaurs," dziedātāja skaidrojusi kimono priekšrocības.

Populārākie kadri

Tomēr amerikāņiem Džeksones vārds joprojām saistās ar 2004. gada amerikāņu futbola čempionāta "Super Bowl" finālspēli, kuras pārtraukumā Dženeta uzstājās kopā ar Džastinu Timberleiku. Kā nu tas gadījās, kā ne, bet miljoniem televīzijas tiešraides skatītāju pēkšņi bija liecinieki tam, ka pavedinoši izpildītas dziesmas beigās Timberleiks atrāva vaļā daļu no Džeksones melnā ādas krūštura, atkailinot viņas labo krūti, kurā bija pīrsings.

Skandāls Amerikā bija briesmīgs, puritāniskā sabiedrības daļa sacēla traci, ka futbola finālspēle esot "ģimenes raidījums", kurā šādas neķītrības nav jāredz; tika reģistrēts pusmiljons sūdzību. Tiesa gan, šī pati sabiedrība nodrošināja, ka interneta meklēšanas serverī "Lycos" kadri ar atkailināto krūti 2004. gadā bija viens no visvairāk meklētajiem materiāliem, pēc pieminēšanas skaita vairāk nekā 60 reizes apsteidzot viesnīcu magnāta mantinieces Parisas Hiltones seksa video.

Šausmas televīzijai Tomēr amerikāņu televīzijas biznesa pārstāvji vēl tagad ar šausmām atceras Dženetas izlēcienu, kura dēļ tika nopietni "pievilktas skrūves". Tas, ka kompānijai "CBS" nācās samaksāt 550 000 dolāru sodanaudu, vēl ir sīkums. Pēc neilga laika notikušo "Grammy" balvu pasniegšanas ceremoniju "CBS" jau rādīja ar nelielu laika nobīdi, lai izvairītos no līdzīgiem starpgadījumiem, bet "ABC Network" piecu sekunžu nobīdi ieviesa "Oskara" balvu pasniegšanas ceremonijas translācijā. Savukārt "MTV" uz vakara stundām pārcēla Britnijas Spīrsas neķītrā videoklipa "Toxic" demonstrēšanu. Tomēr nevajadzīgā politkorektumā visus pārspēja televīzijas seriāla "ER" (pie mums zināms kā "Ātrā palīdzība") veidotāji, kas cenzēja kadrus, kuros bija redzama kādas pacientes krūts.

Savu mācību guvuši arī "Super Bowl" organizētāji. Piemēram, pagājušogad, kad spēles starplaikā uzstājās grupa "The Rolling Stones", televīzija tā arī nerādīja viņu izpildītos hitus "Start Me Up" un "Rough Justice", jo kādam cenzoram nebija patikuši dziesmu teksti.

Eminems rāda pakaļu

2005. gada vasarā koncertā Karlsrūē, Vācijā, Dženetas cienīgo triku atkārtoja cita amerikāņu popdīva — Meraija Kerija, pēkšņi atsedzot krūtis. Laikam jau incidents nebija ieplānots, jo koncerta rīkotāji nekavējoties izslēdza gaismas, atstājot skatuvi tumsā. "Atnesiet man kāds žaketi, citādi šovs būs beidzies, mēs visi zinām, cik ātri šādi attēli var izplatīties pa visu pasauli," dziedātāja pajokojusi, steigšus aizsegusies ar kādu apģērba gabalu un tumsā aizskrējusi aizkulisēs.

Skandalozajam reperim Eminemam krūšu nav, taču "MTV Cinema Awards" ceremonijā 2004. gadā viņš klātesošajiem nodemonstrēja pliku pēcpusi. Tā kā pasākums netika raidīts tiešraidē, "MTV" bosiem bija pietiekami daudz laika, lai nevēlamos kadrus izgrieztu. Savukārt intervija ar Avrilu Laviņju, kura, atbildot uz jautājumu par viņas attēlošanu medijos, demonstrēja vidējo pirkstu, tika pārtraukta, un dziedātājai pat neļāva nodziedāt iepriekš ieplānoto dziesmu.

Starp citu, savdabīgi par šiem cenzūras mēģinājumiem paņirgājusies Alanisa Morisete, kas, vadot "Juno" balvu pasniegšanas ceremoniju Edmontonā, izģērbusies un atklājusi skatam ādas krāsas kostīmu ar krūtsgaliem un pat kaunuma apmatojumu. Sākotnēji Alanisa šokējusi televīzijas skatītājus un auditoriju, bet, kad kļuva skaidrs, ka patiesībā viņa neko neatkailina, pasākuma vērotāji sākuši aizgūtnēm smieties.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu