Zviedrijas Nacionālās dienas svētku koncerts ar Inesi Galanti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

7.jūnijā plkst.19 koncertzālē "Lielā ģilde" notiks Zviedrijas Nacionālajai dienai veltīts svētku koncerts, kurā dziedās izcilais latviešu soprāns Inese Galante, Zviedrijas koris "ConVoce", diriģenta Konija Holmgrena vadībā un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mūziķi, informē Mārtiņš Pučka, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra komunikāciju vadītājs.

Zviedrijas Nacionālā diena

Zviedrijas Nacionālā diena ir Zviedrijas valsts svētki, par godu kuriem Latvijā ik gadu pasākumus organizē Zviedrijas vēstniecība. Šogad Zviedrijas vēstniecība aicina uz svētku koncertu, kurā piedalīsies izcilā latviešu operas zvaigzne Inese Galante, Zviedrijas koris "ConVoce", diriģenta Konija Holmgrena vadībā un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mūziķi - Darja Smirnova (vijole), AneteToča (flauta), Guntis Kuzma (klarnete), kā arī Agnese Egliņa (klavieres) un Andris Ābelīte (trompete).

Programmā iekļauti kori un ārijas no Georga Fridriha Hendeļa, Gaetāno Doniceti, Džuzepes Verdi, Džakomo Pučīni, Riharda Vāgnera operām, kā arī Sezāra Franka slavenais Panis Angelicus un Riharda Štrausa dziesma "Mijkrēšļa sapnis".

Inese Galante

Inese Galante ir pasaulē atzīta operas māksliniece. Viņas soprāns skan gan dzimtajā Latvijā, gan prestižos Eiropas, ASV, Izraēlas, Austrālijas un Dienvidkorejas operas namos. I.Galantes CD "Debut" Holandē saņēmis Zelta (1999) un Platīna (2001) diskus, savukārt BBC atzinusi viņas CD "Arietta" par labāko albumu klasiskās mūzikas nominācijā (2000). Britu skaņu ierakstu firma "Campion Records", kas laidusi klajā jau 10 dziedātājas diskus, uzskata viņu par savu zvaigzni. 2002.gadā Ineses Galantes pārdoto albumu skaits pārsniedza 200 000 eksemplārus. Inese Galante sadarbojusies ar pasaules slavu ieguvušiem diriģentiem Jehudi Menuhinu, Kentu Nagano, Mjungu Vun Čungu, Antonio Papano, Stīvenu Merkurio un citiem.

ConVoce

Koris "ConVoce" ir dibināts Stokholmā, Zviedrijā 2003.gadā. Tas ir neatkarīgs koris, kas apvieno ap 50 koristu, daudzi no kuriem uzstājas arī kā solisti. Koris bieži sniedz operu koncertus un ir producējis tādas koncertizrādes kā Belkanto vakars, Mocarta vakars, Verdi per Tutti! un Vagnera & Štrausa vakars. Īpaši vērts atzīmēt izrādi Trīs Tūdoru karalienes, kur bija iekļautas ainas no Doniceti operām par britu karaļnamu - Anna Bolēna, Marija Stjuarte un Roberts Devero - kuru aranžējuma autors bija Konijs Holmgrēns (Conny Holmgren), kora ConVoce kora dibinātājs, diriģents un mākslinieciskais vadītājs. ConVoce repertuārā ir arī klasiskā garīgā mūzika - Hendeļa Mesija un Mocarta Rekviēms. No citām izrādēm minami Ziemassvētku koncerti un Pavasara koncerti, kā arī Mūzika dvēselei, ko beidzamo reizi izpildīja Stokholmas Karaļpilī 2009.gadā.

Visi interesenti tiek laipni aicināti uz Zviedrijas Nacionālās dienas svētku koncertu ar Inesi Galanti 7.jūnijā Lielajā Ģildē plkst.19.00. Biļetes visās Biļešu paradīzes kasēs un internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu