"Radiohead" bundzinieks izziņo albumu (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Britu grupas "Radiohead" bundzinieks Fils Selvejs (Phil Selway) ir tuvu sava pirmā solo albuma pabeigšanai, vēsta britu mūzikas žurnāls "New Musical Express".

Paredzēts, ka Selveja albums "Familiar" iznāks 30.augustā. Ierakstu producē Ians Devenports, un tas tiek ierakstīts grupas studijā Oksfordšīrā.

Selvejs atklājis, ka ieraksta tapšanā piedalās arī amerikāņu alternatīvā roka mūzikas grupas Wilco dalībnieki Glens Kočijs (Glenn Kotche) un Pats Sensons (Pat Sansone), kā arī solomāksliniece Lisa Džermano (Lisa Germano) un basģitārists Sebastjans Stainbergs (Sebastian Steinberg).

Selvejs pagaidām nav atklājis, kādā formātā albums būs pieejams. Kā ziņots iepriekš, grupas "Radiohead" jaunākā dziesma "These Are My Twisted Words" ir brīvi pieejama lejupielādēšanai internetā, līdzīgi kā tas bija ar grupas 2007.gada albumu "In Rainbows". Toreiz ieraksta cenu grupa atstāja fanu ziņā - pērkot albumu lejupielādējamo versiju internetā, ikviens pats varēja izvēlēties, cik lielu summu par to samaksāt.

Pie jauna albuma Losandželosā arī strādā "Radiohead", savukārt grupas ģitārists un taustiņinstrumentālists Džonijs Grīnvuds  (Jonny Greenwood) raksta mūziku Haruki Murakami romāna "Norvēģu koks" ekranizējumam. Mūzika filmai būs balstīta uz Grīnvuda skaņdarbu "Dogwood", ko tas uzrakstīja BBC orķestrim.

Grīnvuda pēdējais un visai veiksmīgais mēģinājums iekarot mākslas kino pasauli bija "Grammy" mūzikas balvai nominētais skaņu celiņš Pola Tomasa Andersona filmai "There Will Be Blood" ("Plūdīs asinis").

"Familiar" dziesmu saraksts

01 By Some Miracle
02 Beyond Reason
03 A Simple Life
04 All Eyes on You
05 The Ties That Bind Us
06 Patron Saint
07 Falling
08 Broken Promises
09 Don't Look Down
10 The Witching Hour

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu