Atklās Rituma Ivanova personālizstādi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 20. maija līdz 30. jūnijam Rīgas galerijā būs skatāma Rituma Ivanova personālizstāde "Stars. Lights on/Zvaigznes. Gaismas staros".

Zvaigznes - mūsdienu fenomens, cilvēki, kas interesē visus. Par viņiem raksta avīzes, uzņem filmas un veido televīzijas raidījumus. Katram viņu solim seko reportieru pūļi, katrs žests un kustība ir pūļa interešu objekts. Par viņiem diendienā raksta dzeltenā prese, viņi ir arī cienījamā žurnāla "Time" izpētes objekts , kas 2010.gada 10.maija numurā 100 pasaules ietekmīgāko cilvēku sarakstā izvēlās iekļaut popdīvu Lady Gagu līdzās Bilam Klintonam. Politiķi, mūziķi, kino aktieri, sportisti ir pūļa neremdināmās iekāres un ziņkāres objekti, publikas mīļākais fetišs un nīstamākais subjekts.

Ritums Ivanovs pievērsies šīs tēmas izpētei kopš viņa darbu sērijas "Trademark Beauty" 2004. gadā, kad pirmo reizi viņš veiksmīgi portretēja zvaigžņu sejas iekļaujot sērijā tādus pasaules elkus kā Merilina Monroe, Pamela Andersone u.c. Šīs izpētes turpinājums ir patreizējā kolekcija "Stars. Lights on / Zvaigznes. Gaismas staros" Rīgas Galerijā. Maikls Džeksons un Eimija Vainhausa ir bijuši gan pasaules preses un publikas labo, gan slikto zēnu un meiteņu saraksta augšgalā.

Kopš sērijas "Trademark Beauty", kurā toreiz jaunais mākslinieks Ritums Ivanovs mēģināja analizēt skaistuma spēku, kas izpaudās arī glancētā glezniecības stilā, ievērojamas pārvērtības piedzīvoja arī mākslinieka rokraksts. Jaunākajā izstādē viņš demonstrē ekspresīvāku formu, figurālus portretējumus, skaistuma un neglītuma disharmoniju.

Galerijas 1. stāvā eksponētas sešas jaunākās lielformāta gleznas ar ekspresīvajiem Madonas, Maikla Džeksona u.c. tēliem un 2. stāvā - izlase no iepriekšējās personālizstādes ar mākslinieka jaunākā glezniecības stila aizsākumiem (Džonija Depa, Bridžitas Bordo u.c. tēli).

Izstādes kuratore - Inese Riņķe

www.rigasgalerija.com

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu