Izstāde "Mākslas dienas toreiz. '59 – '89"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No š. g. 23. aprīļa līdz 14. maijam Latvijas Mākslinieku savienības galerijā (Rīgā, 11. Novembra krastmalā 35) notiks izstāde "Mākslas dienas toreiz. '59 – '89”. Izstāde veltīta Mākslas dienām padomju laika periodā no 1959. līdz 1989. gadam.

Rīkojot „Mākslas dienas” katru gadu tika veidoti plakāti, kuri aicināja cilvēkus apmeklēt izstādes, pasākumus, radošās darbnīcas un lekcijas par toreiz aktuālajām tēmām. Katrs no šiem plakātiem ir patstāvīgs kāda mākslinieka darbs un vēsturisks „Mākslas dienu” atspoguļotājs. Mūsdienās ieskats tā laika plakātu mākslā rada interesantu un sabiedrībai nepieciešamu izstādi. Izstādē "Mākslas dienas toreiz. '59 – '89" tiek apkopoti tā laika plakāti, rādīts video materiāls un slaidi.  

„Tuvība tautai” bija viens no padomju mākslā sludinātajiem lozungiem. Ar aktīvu izstāžu darbību muzejos, kultūras namos, lielākajos kolhozu klubos un dažādās mācību iestādēs Mākslinieku savienība mākslas dienu laikā pauda padomju ideoloģiju. Kopš 1961. gada aizsākās tradīcija skatītājiem tikties ar māksliniekiem un apmeklēt viņu darbnīcas. Daudzu gadu gaitā tas kļuva par gaidītu notikumu, kas piedāvāja apmeklētājiem ieskatīties radošajā vidē un piedalīties jaunrades procesā. Sniegt artavu padomju mākslas procesos, lasot publikai lekcijas, rakstot teorētiskus mākslas apskatus un veidojot tematiskās izstādes, uzņēmās mākslas zinātnieki.

Izstādes laikā "Mākslas dienas toreiz. '59 – '89” dalīties atmiņās tiks aicināti populāri tā laika mākslinieki un sabiedriskie darbinieki (š. g. 28. aprīlī plkst. 18.00 tikšanās ar māksliniekiem Jāni Anmani un Māru Rikmani).

Latvijas Mākslinieku savienība tradicionāli pasniegs zelta medaļu gada labākajam māksliniekam.

        KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

        Nepalaid garām!

        Uz augšu