"Sinfonietta Rīga": Šūmaņa iedvesmotie II (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien (16.apr.) plkst.19.30 Spīķeru koncertzālē notiks valsts kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" mūziķu kamermūzikas koncerts "Šūmaņa iedvesmotie II", informēja orķestra sabiedrisko attiecību vadītājs Ēriks Kibermanis.

Koncertā skanēs Roberta Šūmaņa "Klavieru kvartets" un klavierminiatūras, atgādinot, ka tieši šajā daiļrades novadā viņa talants uzpaudās visspožāk. Tam līdzās koncerta programmā būs mūslaiku skaņražu mūzika: Magnusa Lindberga klavieru kvintets, kas izveidots no Mihaila Bulgakova lugas "Moljērs" iestudējumam rakstītas teātra mūzikas, kā arī vācu komponista Jerga Vidmana komponētais darbs klavierēm, stīgu kvartetam un klarnetei "Fieberphantasie" ("Drudža fantāzija").

Koncertā piedalīsies "Sinfonietta Rīga" mūziķi Anti Kortelainens (vijolnieks no Somijas - orķestra otrais koncertmeistars), Signe Šteimane (vijole), Zane Kalniņa (alts), Ieva Puriņa (čells), Mareks Pinta (klarnete) un pianiste Agnese Egliņa.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu