13.aprīlī LR1: Un vai ar pasi jums viss ir kārtībā? Ko mums nozīmē 4.maijs? (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/lilit

Par to, kam noderīga pase, nevienam nav jāstāsta. Tomēr to ikdienā līdzi nenēsājam, tāpēc ar vissvarīgāko dokumentu atgadās ne viena vien ķibele. Kam pase pienākas, ar ko atšķiras jaunie pasu paraugi no vecajiem? Kur to var mainīt un cik tas maksā? Uz kuru pusi galvu griezt, ja pase nozaudēta vai pat nozagta?

Jautājumu daudz, tāpēc no 9:00 līdz 10:00 mūsu studijā viesosies Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Pasu nodaļas vadītāja Dzintra Peneze.

Ja ar 11.novembri viss ir skaidrs (skolēni domā, ka tā ir vai nu Lāčplēša dzimšanas vai dzelmē grūšanas diena), tad par 4.maiju jautājumu ir vēl vairāk! Ja vēl Rīgā un lielajās Latvijas pilsētās ir cerība, ka 4.maijs pats virsū “uzskries”, kas notiek mazajās pilsētās un novados? Vai svinēsim vispār un kā? Varbūt datums ir īpašas atzīmēšanas vai pieminēšanas vērts? Saruna par valsts svētkiem pēc 10:00 - ar Rūjienas kultūras nama vadītāju Vitu Upenieci.

Telefoni tiešraidē - 67222888, 67225599, e-pasts studijā - klausitajs@latvijasradio.lv

Audio un video tiešraide internetā - www.latvijasradio.lv

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu